Washington (negara bagéyan Amérika Sarékat)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Washington
Gendéra Washington Sègel praja Washington
Flag Sègel
Julukan: The Evergreen State
Motto: Alki (Chinook Wawa: "Eventually" or "By and by")[1]
Petha Amérika Sarékat mawa Washington kasentrong
Dhémonim Washingtonian
Kutha krajan Olympia, Washington
Kutha paling gedhé Seattle
Wewengkon Urutan 18
 • Gunggung 71,342 sq mi
(184,827 km2)
 • Amba 240 miles (400 km)
 • Dawa 360 miles (580 km)
 • % banyu 6.6
 • Lintang 45° 33′ N to 49° N
 • Bujur 116° 55′ W to 124° 46′ W
Cacah jiwa Urutan 13
 • Gunggung 6,549,224 (2008 est.)[2]
 • Karapetan 88.6/sq mi  (34.20/km2)
Urutan 25
 • Pangasilan somahan médhian $53,515 (13)
Èlevasi
 • Titik paling dhuwur Gunung Rainier[3]
14,411 ft (4,395 m)
 • Rerata 1,700 ft  (520 m)
 • Titik paling isor Samudra Pasifik[3]
lumahing segara
Sadurungé dadi praja Washington Territory
Panampa ing Sarékat 11 November 1889 (42)
Gupernur Jay Inslee (D)
Gupernur Litnan Brad Owen (D)
Bebadan pranatan {{{Legislature}}}
 • Paheman luhur {{{Upperhouse}}}
 • Paheman asor {{{Lowerhouse}}}
Sénator AS Patty Murray (D)
Maria Cantwell (D)
Pawakilan rakyat AS 6 Democrats, 3 Republicans (pratélan)
Zona wektu Pasifik: UTC-8/-7
ISO 3166 US-WA
Singkatan WA
Sana jaringan access.wa.gov

Washington, iku sawijining nagara bagéyan Amérika Sarékat. Nagara bagéyan Washington béda karo kutha krajan Amérika Sarékat: Washington D.C.. Nagara bagéyan iki dumunung ing sisih lor-kulon. Ing taun 2009, nagara bagéyan iki nduwèni padunung 6,459,224 jiwa lan jembar wewengkon 184,827 km². Kutha krajané ya iku Olympia.

Nagara bagéyan iki nduwèni angka kapadhetan padunung 34,2 jiwa/km².

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ State Symbols
  2. ^ "Annual Estimates of the Resident Population for the United States, Regions, States, and Puerto Rico: April 1, 2000 to July 1, 2008". United States Census Bureau. Dijupuk 2009-02-06. 
  3. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk November 9 2006.  Paramèter |dateformat= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)