Washington (negara bagéyan Amérika Sarékat)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
State of Washington
Gendéra Washington Lambang Washington
Flag Lambang
julukan: The Evergreen State
Motto: Alki (Chinook Wawa: "Eventually" or "By and by")[1]
Péta Amérika Sarékat, kanthi Washington ditandhani
Ibukutha Olympia, Washington
Kutha paling gedhé Seattle
Wewengkon  Peringkat 18
 - Total 71,342 mil² (184,827 km²)
 - Amba 240 mil (400 km)
 - Dawa 360 mil (580 km)
 - % tlatah banyu 6.6
 - Lintang 45° 33′ N to 49° N
 - Bujur 116° 55′ W to 124° 46′ W
Pedunung  Peringkat 13
 - Total (2000) 6,549,224 (2008 est.)[2]
 - Kapadhetan 88.6/sq mi 
34.20 jiwa/km² (25)
 - Median income  $53,515 (13)
Élevasi  
 - Titik paling dhuwur Gunung Rainier[3]
14,411 ft  (4,395 m)
 - Rata-rata 1,700 ft  (520 m)
 - Titik paling cendhèk Samudra Pasifik[3]
0 ft  (0 m)
Mlebu Uni  11 November 1889 (42)
Gubernur Jay Inslee (D)
Senator Patty Murray (D)
Maria Cantwell (D)
Utusan Konggrès List
Zona wektu Pasifik: UTC-8/-7
Cekakan WA US-WA
Situs resmi access.wa.gov

Washington, iku sawijining nagara bagéyan Amérika Sarékat. Nagara bagéyan Washington béda karo kutha krajan Amérika Sarékat: Washington D.C.. Nagara bagéyan iki dumunung ing sisih lor-kulon. Ing taun 2009, nagara bagéyan iki nduwèni padunung 6,459,224 jiwa lan jembar wewengkon 184,827 km². Kutha krajané ya iku Olympia.

Nagara bagéyan iki nduwèni angka kapadhetan padunung 34,2 jiwa/km².

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ State Symbols
  2. ^ "Annual Estimates of the Resident Population for the United States, Regions, States, and Puerto Rico: April 1, 2000 to July 1, 2008". United States Census Bureau. Retrieved 2009-02-06. 
  3. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Retrieved November 9 2006.  Unknown parameter |dateformat= ignored (help); Check date values in: |access-date= (help)