South Carolina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
State of South Carolina
Flag of South Carolina State seal of South Carolina
Flag of South Carolina Seal
Julukan: The Palmetto State
Motto: Dum spiro spero; Animis opibusque parati
Map of the United States with South Carolina highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Charleston (1670-1789)
Columbia (1790-present)
Kutha paling gedhé Columbia
metro area paling gedhé Greenville-Spartanburg-Anderson
Area  Ranking ka-40 ing AS
 - Total 34,726 sq mi
(82,965 km²)
 - Jembar 200 miles (320 km)
 - Dawa 260 miles (420 km)
 - % banyu 6
 - Garis lintang 32°4'30"N nganti 35°12'N
 - Garis bujur 78°0'30"W nganti 83°20'W
Populasi  Rangking ka-24 ing AS
 - Total 4,012,012
 - Kapadhetan 133.2/sq mi 
51.45/km² (ka-21 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Sassafras Mountain[1]
3,560 ft  (1,085 m)
 - Mean 350 ft  (110 m)
 - Titik paling cendhèk Samudra Atlantika[1]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  23 Mèi, 1788 (ka-8)
Gubernur Henry McMaster (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Lindsey Graham (R)
Tim Scott (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan SC US-SC
Situs web www.sc.gov

South Carolina iku praja ing kidul-wétan Amérika Sarékat. Kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ya iku kutha Columbia. Padunung praja iki watara 4.2 yuta jiwa, ranking ka-24 ing Amérika Sarékat. Jembar wewengkon rada ciut, rangking ka-40 ing antarané praja ing Amérika Sarékat.

Kutha wigati liyané antarané Charleston, Greenville, Spartanburg, Anderson, Sumter, lan Florence.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-7.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)