South Carolina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of South Carolina
Flag of South Carolina State seal of South Carolina
Flag of South Carolina Seal
Julukan: The Palmetto State
Motto: Dum spiro spero; Animis opibusque parati
Map of the United States with South Carolina highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Charleston (1670-1789)
Columbia (1790-present)
Kutha paling gedhé Columbia
metro area paling gedhé Greenville-Spartanburg-Anderson
Area  Ranking ka-40 ing AS
 - Total 34,726 sq mi
(82,965 km²)
 - Jembar 200 miles (320 km)
 - Dawa 260 miles (420 km)
 - % banyu 6
 - Garis lintang 32°4'30"N nganti 35°12'N
 - Garis bujur 78°0'30"W nganti 83°20'W
Populasi  Rangking ka-24 ing AS
 - Total 4,012,012
 - Kapadhetan 133.2/sq mi 
51.45/km² (ka-21 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Sassafras Mountain[1]
3,560 ft  (1,085 m)
 - Mean 350 ft  (110 m)
 - Titik paling cendhèk Samudra Atlantika[1]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  23 Mei, 1788 (ka-8)
Gubernur Mark Sanford (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Lindsey Graham (R)
Jim DeMint (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan SC US-SC
Situs web www.sc.gov

South Carolina iku nagara bagéyan ing kidul-wétan Amérika Sarékat. Kutha krajan lan kutha paling gedhé ya iku kutha Columbia. Padunung nagara bagéyan iki watara 4.2 yuta jiwa, ranking ka-24 ing Amérika Sarékat. Jembar wewengkon rada ciut, rangking ka-40 ing antarané nagara bagéyan ing Amérika Sarékat.

Kutha wigati liyané antara liya Charleston, Greenville, Spartanburg, Anderson, Sumter, lan Florence.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-7.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=South_Carolina&oldid=1029740"