Robert Byrd

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Robert Byrd

Robert Carlyle Byrd (jeneng lair Cornelius Calvin Sale Jr.; lair ing Wilkesboro Lor, Carolina Lor, Amerika Sarekat, 20 Novèmber 1917 – pati ing Merrifield, Virginia, Amerika Sarekat, 28 Juni 2010 ing umur 92 taun) yaiku pulitikus Amerika Sarekat sing ngejabat minangka Senator Amerika Sarekat saka Virginia Kulon kanggo kuwih saka 51 taun, saka 1959 nganti seda ing 2010. Minangka anggota Parte Dhemokrat, Byrd sadurunge ngejabat minangka anggota DPR saka 1953 nganti 1959. Ia menika Senator AS karo masa jabatan paling suwe ing sajarah Kongres Amerika Sarekat,[1][2][3][4] ngantai disalip dening anggota DPR John Dingell saka Michigan;[5] anggota pungkasan sing isih ana saka Senat AS sing ngejabat ing wektu kapresidhenan Dwight Eisenhower; lan anggota pungkasan sing isih ana saka Kongres sing ngejabat ing wektu kapresidhenan Harry S. Truman. Byrd uga menika siji-sijine wong Virginia Kulon sing ngejabat ing loro dewan legislatur nagara lan loro dewan Kongres.[6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng TheHill_longevity
  2. Kellman, Laurie (November 18, 2009). "Senator Robert C. Byrd is Longest-Serving Lawmaker in Congress". News.aol.com. Diarsip saka sing asli ing November 21, 2009. Dibukak ing June 28, 2010.
  3. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng 111809_CNN_Byrd
  4. Holley, Joe (June 28, 2010). "The Washington Post – Sen. Robert Byrd dead at 92; West Virginia lawmaker was the longest serving member of Congress in history". The Washington Post. Diarsip saka asliné ing January 26, 2011. Dibukak ing September 1, 2012.
  5. "U.S. Rep. Dingell is longest-serving member of Congress in history". UPI. June 7, 2013. Diarsip saka asliné ing June 8, 2013. Dibukak ing June 8, 2013.
  6. Memorial Addresses and Other Tributes Held in Honor of Robert C. Byrd, Late a Senator from West Virginia. Washington, DC: US Government Printing Office. 2012. p. 46. Diarsip saka asliné ing February 16, 2017. Dibukak ing November 4, 2015.

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]

  • Corbin, David A. The Last Great Senator: Robert C. Byrd's Encounters with Eleven U.S. Presidents (Dulles: Potomac, 2012) 365 pp.
  • Carlson, Peter. "Robert Byrd Consorts With a KKK Grand Dragon," American History (2011) 46#3 pp 18–19.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Artikel