Donald Trump

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Donald Trump

Donald Trump lair ing kutha New York, 14 Juni 1946; umur 72 tahun ya iku salah sawijiné pebisnis, tokoh télévisi realita, politikus, uga Présidhèn Amérika Serikat kaping-45.kapilih dadi Présidèn Amérika Serikat nalika pilihan présidhèn 2016 saka Partai Republik, ngalahaké calon saka partai Demokrat, Hillary Clinton. Dilantik dadi présidhèn tanggal 20 Januari 2017

Trump lair lan gedhé ning kutha New York. Angsal gelar sarjana ning jurusan ekonomi saka Wharton School, Universitas Pennsylvania nalika taun 1968. Taun 1971 wiwit mimpin prabrik properti ganteni bapaké ya iku Fred Trump. Dhèwèké naté nyalonaké dadi présidèn saka Partai Reformasi nalika taun 2000 nanging ora sida lan mundur sedurungé pilihan présidèn diwiwiti. Donald Trump dadi pambiwara uga produser The Appentuice, adicara télévisi realita ning NBC wiwit taun 2004 nganthi 2015. Ning taun 2017 Doland Trump dadi wong paling sugih nomor 324 ning donya lan nomor 113 ning Amérika serikat kanthi totalan $3,1 miliyar resik.

Présidhèn Amérika Serikat ke-45[besut | besut sumber]

Juni 2015 Trump wénéh wara-wara babagan pencalonan dadi Presiden saka partai Republik lan langsung dadi calon sing diunggulaké. Sasi Juli 2016 Donald Trump sah dadi calon présidhèn ning Konvensi Nasional republik 2016. Kampanye saka Doland Trump angsal liputan media lan dadi wigati sing amba ning jero utawa luar Negara. Kathah ukara Trump ing sajroning wawanrembag, Twitter utawa sanesé sing gawé kontroversi utawa sing ora bener. Kagiyatan kampanye sedanguné mangsa pilihan dibarengi demo. Sawise menang ning pemilu dhèwèké wiwit anggone transisi utawa nata pamerintahan. Ning umur sing uwis 70 taun, Doland Trump dadi wong paling sepuh sing  mapan dadi présidhèn ning Amérika Serikat

President Trump visit to Israel May 22-23, 2017 DSC 3982F (34847749905).jpg

Kauripan lan Pakaryan[besut | besut sumber]

Trump lair tanggal 14 Juni 946 ning Jamaika, Queens, salah siji papan ana kutha New York. Dhèwèké anak nomer 4 saka 5 seduluran. Sedulur sing isih ana ya iku Maryanne, Elizabeth, lan Rober. Mas saka Doland Trump, Fres Je., seda taun 1981 amarga alkoholisme. Amarga babagan iku Doland ora pernah ngombe alkohol utawa ngerokok. Trump menika turunan Jerman saka bapaké lan Skotlandia saka ibuné. Sedaya mbah saka Trump lair ning Èropa. Bapaké, Fred Trump (1905-1999) lair ning kutha Queens saka wong tua asalé teka kutha Kallstadt, Jerman, lan dadi salah siji pangembang properti sing gedhé ning kutha New York. Ibuné Maru Trump (1912-2000) lair ning Tong, Lewis, Skotlandia. Fred lan Mery ketemu ning kutha New York lan nikah taun 1936 banjur omah-omah ana kutha Queens. mbah lanang Donald Trump ya iku Fredrick Trump kuwi pengusaha omah makan uga asrama ning sakiwatengené Seattle lan Klondike, Kanada.

 Pendidikan[besut | besut sumber]

               Kaluwarga iku duwe omah tingkat loro nalika Trump manggon ana Midland Parkway, Jamaica Estate lan sekolah ning sekolah The Kew-forest. Trump mandek sekolah nalika umur 13 taun terus daftar ning New York Military Academy, Cornwall, New York. Ning kana Trump lulus sawisé ngerampungaké kelas woluné. Terus melu pendidikan militer lan oleh pangkat kapten. Trump kuliyah ning Universitas Fordham, Bronx suwéné rong taun wiwit Agustus !964. Pindah menyang sekolah Wharton, Universitas Pennsylvenia, Philadelphia. Lulus sasi Mei 1968 kanthi gelar Bachelor of Science saka jurusan ekonomi.

Ing Media[besut | besut sumber]

Donald Trump uwis misuwur ning media wiwit metuné karikatur dhèwèké ning adicara télévisi lan film-film kayata Home Alone 2, The Nanny, The Fresh Prince og Bel Air, Pays of Our live lan dadi paraga saka awaké dhéwé ning film The Little Rescals. Taun 2004 Trump dadi produser eksekutif lan pambiwara adicara NBC, The Apprentice.

Kauripan pribadhi[besut | besut sumber]

Trump nikah akehé ping telu ya iku

  1. Ivana Zelnickova, lair taun 1949, Trump nikah kaliyan Ivana taun 1977 lan duwé 3 anak ya iku Donald Jr 31 Desember 1977, Ivanka 30 Oktober 1981, Eric 11 Januari 1984. Nalika taun 1992 Ivana lan Trump pisahan.
  2. Marla Maples, lair taun 1963, Trum nikah malih kalih Marla taun 1963 duwé anak 1 ya iku Tiffany sing lair tanggal 13 Oktober 1993.
  3. Melanija Knavs, lahir taun 1970. Trump ngelamar Melanija tanggal 26 April 2004 lan nikah tanggal 22 Januari 2005 ning Bethesda, Pantai Palm, Florida. Duwe anak 1 sing jenenge Barron William Trump sing lahir 20 Maret 2006.

Rujukan[besut | besut sumber]

[1][2][3][4]

  1. CNN Internasional. "Donald Trump Fast Facts". CNN Library. Dijupuk 2019-05-13. 
  2. Donald Trump (2019-05-13). "President ke 45 Amerika Serikat". edition.CNN.com. 
  3. Kusuma, Hendra. "Jatuh Bangun Donald Trump Sebelum Jadi Orang Nomor 1 di AS". detikfinance. Dijupuk 2019-05-14. 
  4. "Dari pengusaha properti ke Presiden Amerika Serikat" (ing basa Inggris). 2017-01-20. Dijupuk 2019-05-14.