Donald Trump

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Donald Trump
Donald Trump President-elect portrait (cropped).jpg
[[Presiden Amerika Serikat]] 45
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
20 Januari 2017
Wakil Présidhèn Mike Pence
Kadhisiki Barack Obama
Rerincèn priangga
Lair Donald John Trump
(1946-06-14) 14 Juni 1946 (umur 70)
New York City, New York, Amerika Serikat
Parté pulitik Republik (1987–1999, 2009–2011, 2012–sekarang)
Gayutan pulitik liya
Sisihan
Anak
Almamater Universitas Fordham
Universitas Pennsylvania (BS)
Kekayaan bersih Increase US$4,5 miliar[3]
Tandha tangan Tanda tangan Donald J. Trump
Sana jaringan greatagain.gov

Cithakan:Seri Donald Trump Donald Yohanes Trump (/ˈdɒnəld ɒn trʌmp/ /ˈdɒnəld ɒn trʌmp/; lair ing New York City, New York, 14 Juni 1946; umur 70 taun) punika pengusaha, tokoh saka televisi kasunyatan, politisi, lan Presiden Amerika Serikat kanggo 45.

Wiwit taun 1971, piyambakipun mimpin Trump Organisasi, tiyang sepah perusahaan utama kanggo kabeh property bisnis lan kapentingan bisnis liyane saka duweke. Saindhenging kang karir bisnis, Trump wis dibangun bangunan kantor, hotel, casino, mesthi golf, lan fasilitas branded liyane ing kabèh donya. Piyambakipun kapilih minangka presiden ing Amerika Serikat kanggo-45 ing pemilu presiden 2016 saka Republican Party; panjenengané ngalahaké calon Demokratik Partai, Hillary Clinton. Kang dilantik ing tanggal 20 januari, 2017.

Trump lair lan wungu ing New York City. Piyambakipun pikantuk gelar ekonomi saka Wharton School ing University of Pennsylvania ing taun 1968. Ing taun 1971, kang njupuk liwat kontrol saka perusahaan property lan construction duweke kang rama, Fred Trump. Trump nindakake ing macem-macem acara kaya Miss USA kang operasi kontrol dening Trump wiwit taun 1996 tinuju 2015. Dheweke uga muncul ing dadakan ing nomer saka film lan serial televisi. Panjenenganipun wis mbukak minangka presiden saka Partai Pembaharuan ing taun 2000, nanging metu sadurunge voting wiwit. Panjenenganipun punika inang lan produser saka Magang, kenek seri televisi kasunyatan ing NBC, ing taun 2004 nganti 2015. As of 2016panjenenganipun wis kadhaptar ing Forbes minangka wong sugeh kanggo 324 ing donya lan 113th ing Amerika Serikat karo net worth saka $4.5 milyar.

Ing wulan juni 2015, The announced pencalonané kanggo presiden saka Partai Républikan lan enggal dadi calon bintang. Ing sasi Mei 2016, kang musuh ing Partai Républikan kanggo mungkasi kampanye saben. Juli taun 2016, piyambakipun resmi nominasi kanggo presiden ing Konvènsi Nasional Republik 2016. Kampanye Trump tak jangkoan media lan manungsa waé nyebar ing ngarep lan luar negeri. A akèh Trump kang ujar ing macem-macem pitakonan, Twitter, lan kampanye aktivitas sing micu kontroversi utawa buktiaken salah. A nomer saka kampanye aktivitas Trump kabeh primaries diiringi dening rallies. Sawise Trump menangaké pemilu, piyambakipun miwiti proses pemerintah transisi. Ing umur 70 taun, iku paling tuwa wong sing njabat minangka presiden Amerika Serikat.

Privasi Trump kalebu renegotiation saka persetujuan perdagangan ing U. s.–China, larangan saka sawetara prajanjèn dagang kayata NAFTA lan Trans-Pasifik Partnership, pelaksanaane hukum imigrasi luwih kenceng uga bangunan tembok sadawaning tapel wates U. s.–Meksiko, pembaharuan saka care saka veteran, pembatalan lan panggantos saka Aturan Layanan Terjangkau Kesehatan (Undhang Affordable Care), lan ngethok tax. Sawise Paris serangan januari 2015, Trump ngajokaken sak wentoro mandhek saka Muslim imigrasi kanggo Amerika Serikat; mengko diganti rencana ing sawijine discretion kanggo dadi "kir latar mburi sing ketat banget" saka negara tartamtu.[4]

Awal urip lan karir[besut | besut sumber]

Trump lair juni 14, 1946 ing Jamaika, Queens, salah siji saka pamukiman ing New York City.[5] Kang punika anak kaping papat saka limang sedulur. Kang telung sadulur isih urip: Maryanne, Elizabeth, lan Robert. Cak Trump, Fred Jr., seda ing taun 1981 amarga mabuk. Kanggo alesan iki, Donald tau ngombe omben-omben utawa kumelun.[6]

Trump wis anakan jerman ing sisih bapakipun kang lan Scottish saka ibuné kang sisih. Papat-nini lair ing Eropah. Kang rama, Fred Trump (1905-1999), lair ing Queens kanggo tuwane sing teka saka Kallstadt, Jerman, lan dadi salah siji saka paling gedhé gawe property in New York City.[7][8] kang Ibu, lan Maria Trump (née MacLeod, 1912-2000), lair ing Tong, Lewis, Skotlandia.[9] Fred lan Maria ketemu ing New York lan nikah ing taun 1936, lan banjur kanggo mbangun ngarep ing Queens.[10] kang Paman, John G. Trump, profesor ing Massachusetts Institute of Technology saka 1936 nganti taun 1973, wis melu ing riset saka radar Allies ing Perang Donya Kapindho lan mbantu desain mesin X-ray sing ngluwihi gesang patients kanker. Ing taun 1943, Federal Bureau of Investigation takon John The sinau riset lan pribadi Nikola Tesla sawise Tesla seda ing kamar ing New Yorker Hotel.[11] mbah Kakungipun Donald Turmp punika Frederick Trump, pengusaha karo restaurant lan asrama watara Seattle lan ing Klondike, Kanada.[12]

Trump kulawarga iki originally melu ing Lutheran, nanging tuwane Trump wis jemaah ing Gréja Reformasi ing Amerika.[13] Jeneng Trump kulawarga biyen ditulis Drumpf utawa Drumpft, banjur nguripake menyang Trump sak Perang telung Puluh Taun ing abad ke-17.[14] Trump ngandika, bilih panjenenganipun bangga saka getih saka jerman; piyambakipun njabat minangka marshal ing pagelaran jerman-Amérika Steuben Arakan ing taun 1999 ing New York City.[15]

Iki kulawarga wis loro-loteng omah arsitektur Kawentar Tudor ing Midland Parkway, Jamaika Estates, ngendi Trump dienggoni nalika isih sekolah ing Ing Kew-Alas Sekolah.[16] Trump metu sekolah ing umur 13 taun lawas lan ndhaftar ing Akademi Militèr New York (NYMA),[17] Cornwall, New York. Ana, Trump lulus sawise ngrampungke kelas vii. Ing taun 1983, Fred Trump marang reporter sing Donald kang "anak sing cukup recalcitrant nalika iku isih cilik."[18] Trump melu ing th ngerak baris, ngagem seragam, lan tak pangkat kapten ing taun senior. Piyambakipun ditransfer saka kirim panglima sawise siji saka sawijining anggota dinuga memplonco anggota anyar ing baraknya; Trump ngandika, bilih panjenenganipun "dipun" dening kuwi aman.[19] ing Taun 2015, Trump ngandhani biografi sing NYMA marang wong "latihan militèr liyane hard saka wong-wong melu ing militèr".[20]

Trump kuliah ing Universitas Fordham ing Bronx kanggo rong taun wiwit agustus 1964. Banjur dipindhah menyang Wharton School, University of Pennsylvania, Philadelphia. Wharton School nalika iku salah siji saka universities kang duwe departemen assessment properti ing Amerika Serikat.[21][22] Kang njupuk sisih proyek ing perusahaan diduweni dening para kulawarga, Elizabeth Trump & Putra, kang migunakake jeneng leh Trump saka rama.[23] Trump lulus saka Wharton sasi Mei 1968 karo gelar Sarjana Ilmu saka departemen ekonomi.[24][25]

Trump durung gabung ing militer sak Perang Vietnam.[26] Sak kuliah ing 1964 nganti taun 1968, piyambakipun tak papat aksara penundaan medical.[27] ing taun 1966, piyambakipun biji pantes pindhah menyang militer sawise test kesehatan saka militer. Ing taun 1968, piyambakipun biji pantes dening dewan lampu militèr wilayah, nanging iki diwenehi layang saka penundaan medical 1-Y ing oktober 1968.[28] Ing interview kanggo biography saka taun 2015, Trump ngandika, bilih panjenenganipun diwenehi layang saka penundaan medical amarga duwe hak spurs. desember 1969, Trump tak skor dhuwur ing lotre saka conscription supaya wong ora bisa nggabungake layanan militèr.[29][30]

Karir property[besut | besut sumber]

Sak kuliah, Trump wiwit kang karir ing donya saka properti liwat perusahaan gadhahanipun kanggo kang rama,[31] Elizabeth Trump lan Putra,[32] emphasis ing rental omah-omahé kanggo kelas tengah ing distrik saka Brooklyn, Queens, lan Staten Island. Fred lan Donald Trump nandur modal $500,000 kanggo mbukak komplek apartemen Swifton Desa ing Cincinnati, Ohio.[33]

Kontrol saka perusahaan nyerahke liwat menyang Trump ing taun 1971. Trump ngganti jeneng perusahaan menyang Trump Organisasi.[34][35] Piyambakipun dipunangkat minangka presiden saka organisasi ing taun 1973. Ing taun kang padha, dhèwèké lan bapaké narik kawigaten manungsa waé nyebar sawise Departemen Kehakiman dipuntudhuh saka wong-wong mau discriminating marang ireng wong-wong sing arep kanggo nyewa apartemen lan ora nindakake kir latar mburi ekonomi minangka prajanji sadurungé. Ing persetujuan tinulis, Trump ngaku ora ngapusi lan calon nyewo saka minoritas sing pantes dadi dituduhake dening Kutha Liga.[36][37]

Project pisanan saka Trump ing Manhattan ana mbenake saka Grand Hyatt Hotels ing taun 1978 ing Grand Tengah Terminal sawise sadurunge dikuwasani Commodore Hotel. Paling saka mbenake wis mbiayai dening silihan saka $70 yuta saka kang dijamin dening Fred Trump lan chain hotel Hyatt.[38][39]

Karir lan bisnis[besut | besut sumber]

Trump wiwit kang karir ing kang rama perusahaan, Trump Organisasi sing klempakan ing lapangan rental omah-omahé saka kelas tengah. Salah siji saka proyèk page iki renovating ing komplek apartemen Swifton Desa ing Cincinnati, Ohio. Trump kanggo owah-owahan komplek apartemen saka 1200 kamar lan mundhakaken tarif 66% kanggo 100%. Nalika reselling Swifton Desa kanggo$ 12 yuta, Trump Organisasi raked ing mediawiki saka US$ 6 yuta.

Ing taun 1970-an, Trump entuk manfaat saka Pemerintah kutha New York marang pembayaran tax tinimbang krisis financial madhep Hotel Commodore. Trump uga kasil dikembangaké ing lapangan property kanggo Javits Convention Center. Pangembangan Javits Convention Center ndadekake Trump menehi hasil karo pamaréntah kutha New York. Salah siji saka proyèk worth US$ 110 yuta diaktifake metu kanggo nggawe New York mbayar antarane US$ 750 yuta kanggo$ 1 milyar. Trump nawakake kanggo indemnify project nanging kang kurban ditolak.

Kahanan sing padha dumadi nalika New York nyoba kanggo mugar ing Wollman Rink ing Central Park. A project ing taun 1980 sing ditagetkan rampung ing 2,5 taun, nanging nganti taun 1986 lan US$ 12 yuta wis ditanggepi project wis durung rampung. Trump ana kanggo nangani project lan kang rampung ing 6 sasi karo pendanaan saka mung US$ 2,750,000. Apike, sak taun awal saka taun 1980-an, The njupuk liwat bisnis layanan Roy Cohn, ing sirah saka Senat Permanen Komite ing Penyelidikan ( Senat Permanen Subcommittee ing Penyelidikan).

Resesi lan bangkrut[besut | besut sumber]

Ing taun 1990, minangka impact saka resesi, Trump kangelan mbayar utang sawijining. Panjenenganipun wis nyudhuk ing jeksa agung bisa ngetokake saka payer saka silihan ndhuwur casino telu saka wong-wong mau, yaiku Taj Mahal kang padha karo kanggo 1 milyar dolar karo kapentingan dhuwur banget.

Malah sanadyan kang kudu defend bisnis karo tambahan silihan lan postponed pembayaran kapentingan ing silihan, ing taun 1991 soaring utang ndadekake bisnis nandhang pikantuk. Bank-bank wis ilang atusan yuta dolar.

Ing tanggal 2 November, 1992, Trump Plaza Hotel iki dipeksa kanggo rencana paket saka pangayoman saka bangkrut sawise kang biso kanggo mbayar tunggakan ing etangan. Ing rencana, Trump iku cumadhang kanggo menehi 49 persen saka enggo bareng saka kemewahan Hotels. Kanggo Citibank lan 5 funders. Nanging, The ditampa negara sing luwih apik sing dianakaké posisi minangka Eksekutif, senajan tanpa mbayar.

Ing taun 1994, Trump ilang 900 yuta dolar saka akun pribadhi lan mundhut drastic ing sektor bisnis gunggungipun 3.5 milyar dolar. Nalika piyambakipun kapeksa ninggalake Trump anter Jemput, piyambakipun dibutuhake kanggo njupuk care saka The Tower ing New York City lan kontrol 3 bêsik casino ing Atlantic City.

Chase Manhattan Bank kang wis nyilihake dhuwit kanggo Trump kanggo tuku Sisih Kulon Yard, kang bingkisan saka Manhattan kang paling gedhe, wis kanggo bisa didol kanggo gawe ing Asia.

Miturut anggota mbentuk Organisasi saka Trump, Trump durung bali kabeh saka kepemilikan saka Real Estate. Pemilik prajanji kanggo menehi 30 persen saka bathi nalika bangunan sing rampung dikembangaké utawa didol. Nganti wektu sing, pemilik kepengin apa Trump iya sing mbangun karya. Banjur padha menehi model paling anyar construction lan manajemen dana kanggo akselerasi pembangunan.

Ing media[besut | besut sumber]

Donald Trump wis muncul ing media karo versi caricature ing seri-seri televisi lan film kuwi minangka Ngarep Piyambak 2, mbok Emban, Seger Pangeran Bel Air, Kebayar Kita manggon lan minangka karakter piyambakipun Sethitik Rascals, uga minangka kang tamu star dhiskusi show circuit.

2004, Trump dadi produser eksekutif lan nuduhake inang ing NBC reality show, Magang, loro saka kang kompetisi klompok manajemen kelas ndhuwur. Contestant ora murub utawa mandap saka game. Juara game iki bakal dikontrak kanggo 1 taun ing Trump perusahaan karo gaji saka 250 ewu dolar. Kanggo taun pisanan, Trump bakal mbayar $ 50,000 saben episode, nanging amarga kanggo acara kuwi sukses, banjur mbayar 3 yuta dolar saben episode, lan iki kang wong televisi paling-mbayar. Ing taun 2007, Trump nampa penghargaan kanggo program Magang kanggo nampa star ing Hollywood Walk of Fame.

Trump uga dikenal minangka penggemar saka Gulat Entertaintment. Piyambakipun dados emcee ing Wrestles Mania IV lan V ing Trump Palza, lan uga nampilaken sawetara saka selebriti ing gambar apa menehi hasil Mania VII lan XX. Trump uga melu ing acara kanggo WWE banjur dikenal minangka "Perang saka Billionaires". Crita iki diwiwiti nalika Trump indulgence ing tembung kang bisa asor pemilik saka WWE, Vince McMahon karo kabeh kabisan. McMahon dadi ngamuk lan wong wanted kanggo perang karo Trump siji-on-siji. Nanging loro-lorone sarujuk kanggo perang liwat pegulat wong-wong mau ing acara Perang Mania 23. trump nuding kanggo Bobby Lashley minangka fighter perang fighter McMahon, Umaga.

Miss Universe organisasi diduweni dening Trump lan NBC. Organisasi iki mrodhuksi Miss Universe, Miss USA lan Kantun Teen AMERIKA serikat. Ing taun 2005, Trump dibukak perusahaan bisnis pendidikan disebut The University. Ing siji wektu Trump uga dibukak perusahaan-perusahaan kang dijenengi Trump Prasmanan, Trump Catering lan Trump es Krim Parlor. Januari 2006, Trump dibukak situs travel online, GoTrump.com. Situs iki ngandhut sawetara Trump hotels lan agensi travel.

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Trump nikah kaping 3, yaiku:

  • Ivana Zelnickova, lair ing taun 1949, Trump nikah ing taun 1977, Ivana nglairaké 3 anak yaiku Donald Jr ing tanggal 31 desember, 1977, Ivanka ing oktober 30, 1981 lan Eric januari 11, 1984. Ing taun 1992 padha pegatan.
  • Marla Maples, lair ing taun 1963, Trump nikah dheweke ing taun 1993 lan padha duwe 1 anak sing Tiffany sing lair ing tanggal 13 oktober, taun 1993.
  • Melanija Kanvs, lair taun 1970. Trump ngajokaken kanggo dheweke ing 26 April 2004 lan banjur nikah dheweke januari 22, 2005 ing Bethesda, Palm Beach, Florida. Saiki ing wektu Bill Clinton, Barbara Walters, Tony Bennett lan Radolph Giulani. Padha wis 1 anak sing lair ing Maret 20, 2006.

Waca uga[besut | besut sumber]

  • Bibliography saka Donald Trump
  • Dhaptar politikus sugeh ing Amerika Serikat

Catatan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Gillin, Joshua (August 24, 2015). "Bush says Trump was a Democrat longer than a Republican `in the last decade’". PolitiFact. Dijupuk October 21, 2015. 
  2. ^ Sargent, Hilary (January 22, 2014). "The Man Responsible for Donald Trump’s Never-Ending Presidential Campaign". Boston.com. A New Hampshire Republican activist named Mike Dunbar dreamed up the idea of a Donald Trump presidency [in] early summer of 1987... Dunbar launched a ‘Draft Trump’ campaign... Stories about a possible Trump presidency ran in newspapers across the country... (Trump was registered as a Democrat at the time...) 
  3. ^ "#324 Donald Trump". Forbes. 
  4. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  5. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  6. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  7. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  8. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  9. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  10. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  11. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  12. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  13. ^ Blair, Gwenda (2001).
  14. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  15. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  16. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  17. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  18. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  19. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  20. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  21. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  22. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  23. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  24. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  25. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  26. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  27. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  28. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  29. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  30. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  31. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  32. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  33. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  34. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  35. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  36. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  37. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  38. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  39. ^ Sitiran kosong (pitulung) 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Donald_Trump&oldid=1118730"