Jamaika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jamaika
Gendéra Lambang nagara
Motto: Out of Many, One People
(Inggris: "Saka samana akèhé, Mung siji Rakyat")
Antem: Jamaica, Land We Love
Kutha krajan
and largest city
Kingston
Basa resmi Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardhikan
 •  Water (%) 1,5%
Cacah jiwa
 •  2006 estimate 2.650.900 (135)
 •  - census -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$11,64 miliar (131)
 •  Per kapita US$4.327 (113)
Valuta Dolar (JMD)
Wilayat wektu (UTC-5)
 •  Summer (DST)  (UTC-5)
Kodhé celuk 876
TLD Internèt .jm

Jamaika iku nagara pulo ing Karibia. Kutha krajané ya iku Kingston. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 2.650.900 lan jembaré ana 10.991 km².

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Jamaika dipérang dadi 3 county (kayadéné kabupaten) lan 14 lingkungan (parish):

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jamaika&oldid=1053030"