Jamaika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jamaika
Motto: Out of Many, One People
(Inggris: "Saka samana akèhé, Mung siji Rakyat")
Lagu kabangsanJamaica, Land We Love
Ibu kutha
and largest city
Kingston
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Kamardhikan
 -  Banyu (%) 1,5%
Pedunung
 -  2006 estimate 2.650.900 (135)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$11,64 miliar (131)
 -  Per capita US$4.327 (113)
Valuta Dolar (JMD)
Zona wektu (UTC-5)
 -  Summer (DST)  (UTC-5)
Kodhe tilpun 876
Internet TLD .jm

Jamaika iku sawijining negara pulo ing Karibia. Ibu kuthané yaiku Kingston. Negara iki nduwé pedunung kurang luwih 2.650.900 lan jembaré ana 10.991 km².

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Jamaika dipérang dadi 3 county (kayadéné kabupaten) lan 14 lingkungan (parish):

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jamaika&oldid=816031"