Haiti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Républik Haiti
Repiblik d Ayiti
République d'Haïti
Gendéra
Motto: L'Union Fait La Force
(Prancis: "Kamanunggalan Nggawa Kakuwatan")
Antem: La Dessalinienne
Kutha krajan
lan paling gedhé
Port-au-Prince
Basa resmi Kreol, Prancis
Papréntahan Républik
 •  Présidhèn Michel Martelly
 •  Perdana Menteri Jean-Max Bellerive
Formasi
 •  minangka Saint-Domingue 1697 
 •  Mardika saka Prancis
1 Januari, 1804 
 •  Banyu (%) 0,7%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 8.373.750 (90)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$13,35 miliar (126)
 •  Per kapita US$1.625 (157)
Gini (2001) 59.2
dhuwur
HDI (2007) Increase 0.529
Cacad: Angka HDI ora sah · 146th
Valuta Gourde (HTG)
Zona wektu (UTC-5)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-4)
Kodhé bèl 509
TLD Internèt .ht

Haiti iku nagara pulo ing Karibia. Kutha krajané ya iku Port-au-Prince. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 8.373.750 ing taun 2006 lan jembaré ana 27.750 km². Haiti arupa nagara angka loro sing mardika ing Bawana Amérika sawisé Amérika Sarékat. Haiti uga salah siji produsèn gula paling wigati ing donya.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Haiti&oldid=1052856"