Bermuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bermuda
Gendéra Lambang nagara
Motto: "Quo Fata Ferunt"  (Latin)
"Whither the Fates Carry [Us]"
Antem: "God Save the Queen" (resmi)
"Hail to Bermuda" (ora resmi)
Kutha krajan Hamilton
32°18′N 64°47′W / 32.300°N 64.783°W / 32.300; -64.783
Largest Munisipalitas
St. George
Basa resmi Inggris1
Basa lain Portugis1
Golongan ètnik 54,8% Afrika-Karibia
34,1% kulit putih
6,4% multiras
4,3% lain-lain
0,4% tidak disebutkan[1]
Dhémonim Sabanjuré
Papréntahan Wewengkon Seberang Laut Britania
 •  Ratu Ratu Elizabeth II
 •  Gubernur Sir Richard Gozney
 •  Perdana Mentri Paula Cox
Laladan
 •  Gunggung 53.2 km2 (221)
20.6 sq mi
 •  Banyu (%) 26%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2009 67.837[1] (199)
 •  Cacah sirah 2000 62.059
 •  Karapetan 1.275/km2 (8)
3,293/sq mi
GDP  (PPP) Rantaman 2007[2]
 •  Gunggung $5,85 miliar[2] (149)
 •  Per kapita $91.477[2] (1st)
HDI (2003) n/a
Cacad: Angka HDI ora sah · n/a
Valuta Dolar Bermuda2 (BMD)
Wilayat wektu Atlantik (UTC-4)
Nyetir ing kiwa
Kodhé bèl +1-441
TLD Internèt .bm
1. Miturut CIA World Factbook.
2. Padha déning $AS.

Bermuda iku jajahan Britania Raya ing kapuloan Karibia. Kutha krajané ya iku ... Nagara iki nduwé padunung kurang luwih ... lan jembaré ana ... km².

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Central Intelligence Agency (2009). "Bermuda". The World Factbook. Retrieved 23 January 2010. 
  2. ^ a b c Bermuda leads in GDP per capita, The Royal Gazette, 07/12/08


Negara-negara ing Amérika Lèr
Amérika Sarékat | Antigua lan Barbuda | Bahama | Barbados | Belize | Dominika | Republik Dominika | El Salvador | Grenada | Guatemala | Haiti | Honduras | Jamaika | Kanada | Kosta Rika | Kuba | Meksiko | Nikaragua | Panama | Saint Kitts lan Nevis | Saint Lucia | Saint Vincent lan Grenadines | Trinidad lan Tobago
Dependensi: Anguilla | Antillen Walanda | Aruba | Bermuda | Kepuloan Cayman | Greenland | Guadeloupe | Martinique | Montserrat | Pulo Navassa | Puerto Riko | Saint-Pierre lan Miquelon | Kepulauan Turks lan Caicos | Kepulauan Virgin Amerika Serikat | Kepulauan Virgin Britania Raya


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bermuda&oldid=1029663"