Santa Lucia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Saint Lucia)
Saint Lucia
Gendéra
Motto: The Land, The People, The Light
(Inggris: "Nagara, Rakyat, Cahaya")
Antem: Sons and Daughters of Saint Lucia
Kutha krajan
lan paling gedhé
Castries
Basa resmi Inggris
Papréntahan Sistem parlementer
Kemerdekaan
 •  Banyu (%) 1,6%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 165.169 (176)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$0,94 miliar (173)
 •  Per kapita US$5.350 (102)
Valuta Dolar Karibia Timur (XCD)
Zona wektu (UTC-4)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-4)
Kodhé bèl 758
TLD Internèt .lc

Saint Lucia iku nagara kapuloan ing Segara Karibia bagéyan wétan kang wewatesan karo Samudra Atlantik. Minangka bagéyan saka Antilles Cilik, Saint Lucia dumunung ana ing loré Saint Vincent lan Grenadines lan kidulé Martinique.

Kasil utama kang naté dadi siji-sijiné kasil pangan ya iku gedhang. Nanging saiki werna-werna woh-wohan liyané uga ditandur ing kana.

Sajarah[besut | besut sumber]

Saint Lucia mardika saka Britania Raya ing taun 1979. Nagara cilik iki pisanan ditemokaké déning bangsa Spanyol ing taun 1503, nuli dipasrahké marang Perancis kanggo sawetara suwéné lan wiwit taun 1803 dikuwasani Britania.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Saint Lucia dipérang dadi 11 quarter:

Geografi[besut | besut sumber]

Dumunung ana ing kidulé Martinique utawa saloré lepas pasisir Venezuela, Amerika Latin. Ing saubengé ana uga nagara kapuloan liya. Jembaré isih luwih cilik tinimbang tlatah DKI Jakarta lan minangka salah sijiné nagara paling cilik ing donya.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Santa_Lucia&oldid=1053225"