Santa Lucia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Saint Lucia
Patakaning Saint Lucia
Pataka
Cihnabrawit: The Land, The People, The Light
(Inggris: "Nagara, Rakyat, Cahaya")
Gunagita: Sons and Daughters of Saint Lucia
Dunungpenering Saint Lucia
Kuthagara
lan brehakutha
Castries
JawatbasaInggris
PapréntahanSistem parlementer
Kemerdekaan
• Banyu (%)
1,6%
Population
• Pikira-kira 2006
165.169 (176)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$0,94 miliar (173)
• Saben wong
US$5.350 (102)
ArtacihnaDolar Karibia Timur (XCD)
Laladan wektuUTC-4
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-4
Durawadasandi758
Nagarasandigreha.lc

Saint Lucia iku nagara kapuloan ing Segara Karibia pérangan wétan kang wewatesan karo Samudra Atlantik. Minangka péranganing Antilles Cilik, Saint Lucia dumunung ana ing loré Saint Vincent lan Grenadines lan kidulé Martinique.

Kasil utama kang naté dadi siji-sijiné kasil pangan yaiku gedhang. Nanging saiki warna-warna woh-wohan liyané uga ditandur ing kana.

Sajarah[besut | besut sumber]

Saint Lucia mardika saka Britania Raya ing taun 1979. Nagara cilik iki pisanan tinemu déning bangsa Spanyol ing taun 1503, nuli dipasrahké marang Perancis kanggo sawatara suwéné lan wiwit taun 1803 dikuwasani Britania.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Saint Lucia dipérang dadi 11 quarter:

Géografi[besut | besut sumber]

Dumunung ana ing kidulé Martinique utawa saloré lepas pasisir Venezuela, Amérika Latin. Ing saubengé ana uga nagara kapuloan liya. Jembaré isih luwih cilik tinimbang tlatah DKI Jakarta lan minangka salah sijiné nagara paling cilik ing donya.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]