Kapuloan Cayman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kapuloan Cayman
Patakaning Kapuloan Cayman
Pataka
Aditamènging Kapuloan Cayman
Aditamèng
Cihnabrawit: He hath founded it upon the seas
(Inggris: "Dhèwèké wis nemu ing tengah segara")
Gunagita: God Save the King (Lagu Krajan)
Dunungpenering Kapuloan Cayman
Kuthagara
lan brehakutha
George Town
JawatbasaInggris
PapréntahanMonarki konstitusional
Pembentukan
• Banyu (%)
1,6%
Population
• Pikira-kira 2006
52.446 (-)
• Cacahjiwa 1999
39.020
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$1,39 miliar (-)
• Saben wong
US$32.300 (-)
ArtacihnaDolar (KYD)
Laladan wektuUTC-5
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-5
Durawadasandi345
Nagarasandigreha.ky
Peta Kepuloan Cayman

Kapuloan Cayman iku wewengkon jaban rangkah Britania Raya ing Segara Karibia pérangan kulon. Kepuloan iki dumadi saka telu pulo: Cayman Gedhé, Cayman Brac, lan Cayman Cilik.

Ékonomi[besut | besut sumber]

Mitra dagang utama Kepuloan Cayman yaiku Amérika Sarékat. Olèh-olèhan gedhé dhéwé nagara iki yaiku saka sektor pariwisata.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]