Kapuloan Virgin Britania Raya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kapuloan Virgin Britania Raya
Gendéra Kapuloan Virgin Britania Raya Lambang Kapuloan Virgin Britania Raya
Motto: "The Land, The People, The Light"
LocationBritishVirginIslands.png
Basa resmi Inggris
Status politik Wilayah jaban rangkah Britania Raya
Ibu kutha Road Town
Gubernur Tom Macan
Kepala Mentri Orlando Smith
Wilayah
 - Total
 - % air

153 km²
1,6%
Pedunung
 - Total (2006)
 - Kapadhetan

20.647 jiwa
260/km²
Mata uang Dolar AS (USD)
Zona wektu UTC-4
Lagu kabangsan
TLD .vg
Kode telepon +284

Kapuloan Virgin Britania Raya yakuwi sawijining wilayah jaban rangkah Britania Raya ing kawasan Karibia, sisih wétan Jamaika. Britania njupuk kapemilikan kapuloan iki saka Kerajaan Walanda taun 1672. Christopher Columbus njenengaké kapuloan iki "Virgin" adhedhasar sawijining legenda bab Santa Ursula kang ndarbèni 11.000 pembantu prawan.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]