Saint Kitts lan Nevis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Federation of Saint Kitts and Nevis
Motto: Country Above Self
(Inggris: "Negara di Atas Diri Sendiri")
Lagu kabangsanO Land of Beauty!
Ibu kutha
and largest city
Basseterre
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Kemerdekaan
 -  Banyu (%) dapat dihiraukan
Pedunung
 -  2006 estimate 31.800 (187)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$0,59 miliar (183)
 -  Per capita US$14.293 (48)
Valuta Dolar Karibia Timur (XCD)
Zona wektu (UTC-4)
 -  Summer (DST)  (UTC-4)
Kodhe tilpun 869
Internet TLD .kn

Federasi Saint Kitts lan Nevis kuwi sawijining negara kapuloan kang dumunung ing Kapuloan Leeward, Karibia. Ibu kutha lan kursi pamaréntahan federal manggon ing Pulo Saint Kitts. Pulo Nevis kang luwih cilik wilayahé let ±3 km sisih kidul-wétan Saint Kitts.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Saint Kitts lan Nevis dipérang dadi 14 lingkungan (parish):

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]