Honduras

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Honduras iku nagara ing Amérika Kidul. Kutha krajané ya iku Tegucigalpa. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 7.848.148 jiwa lan jembaré ana 112.090 km². Républik Honduras, iku nagara penghasil gedhang gedhé dhéwé ing donya, saéngga dijuluki minangka "Républik Gedhang", sliyané kopi, sing kalebu kasil tetanèn utama. Sacara resmi nagara iki diklasifikasèkaké minangka nagara kanthi pengasilan menengah mengisor. Dumunung ing buntuté laladan Amérika Tengah, nagara iki tetanggan karo Guatemala ing sisih kulon, El Salvador ing sisih kidul, lan Nikaragua ing sisih wétan.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]