Honduras

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Honduras iku nagara ing Amerika Kidul. Kutha krajané ya iku Tegucigalpa. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 7.848.148 jiwa lan jembaré ana 112.090 km². Républik Honduras, iku nagara penghasil gedhang paling gedhé ing donya, saéngga dijuluki minangka "Républik Gedhang", sliyané kopi, sing klebu kasil tetanèn utama. Sacara resmi nagara iki diklasifikasèkaké minangka nagara kanthi pengasilan menengah mengisor. Dumunung ing buntuté laladan Amérika Tengah, nagara iki tetanggan karo Guatemala ing sisih kulon, El Salvador ing sisih kidul, lan Nikaragua ing sisih wétan.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Honduras&oldid=1052632"