El Salvador

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
República de El Salvador
Motto: Dios, Unión, Libertad
(Spanyol: "Tuhan, Persatuan, Kabebasan")
Lagu kabangsanSaludemos la Patria orgullosos
Ibu kutha
and largest city
San Salvador
Basa resmi Spanyol
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 1,5%
Pedunung
 -  2006 estimate 6.990.700 (98)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$29,63 miliar (92)
 -  Per capita US$4.379 (111)
Valuta Dolar AS (USD)
Zona wektu (UTC-6)
 -  Summer (DST)  (UTC-6)
Kodhe tilpun 503
Internet TLD .sv

Republik El Salvador kuwi sawijining negara ing Amerika Tengah kang wewatesan karo Honduras lan Guatemala. Negara iki jembaré 8.123 mil persegi (21.040 km²), utawa mèh padha karo negara bagéyan Massachusetts ing Amérika Sarékat. El Salvador minangka negara paling cilik ing bawana Amerika. Amarga ukurané negara iki asring dijuluki "Tom Thumb saka Amerika"

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Departemen ing El Salvador

El Salvador kabagi jroning 14 departemen (departamentos), kang sabanjuré dipérang dadi 267 kotamadya (municipios). Departemen-departemen mau yakuwi:

  1. Ahuachapán
  2. Cabañas
  3. Chalatenango
  4. Cuscatlán
  5. La Libertad
  6. La Paz
  7. La Unión
  1. Morazán
  2. San Miguel
  3. San Salvador
  4. San Vicente
  5. Santa Ana
  6. Sonsonate
  7. Usulután

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=El_Salvador&oldid=819988"