Trinidad lan Tobago

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Républik Trinidad lan Tobago
Motto: Together we aspire, together we achieve
(Inggris: "Bebarengan kita angen-angen, bebarengan kita tekan")
Lagu kabangsanForged From The Love of Liberty
Ibu kutha
and largest city
Port-of-Spain
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Républik
Kamardhikan
 -  Banyu (%) dapat dihiraukan
Pedunung
 -  2006 estimate 1.300.000 (151)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$16,46 miliar (115)
 -  Per capita US$12.794 (51)
Zona wektu (UTC-4)
 -  Summer (DST)  (UTC-4)
Kodhe tilpun 868
Internet TLD .tt

Républik Trinidad lan Tobago iku nagara kapuloan ing Segara Karibia bagéyan kidul, 11 km saka pesisir Venezuela. Nagara iki dumadi saka loro pulo utama, ya iku Trinidad lan Tobago, lan 21 pulo liyané.

Pamérangan administratif[sunting | besut sumber]

Trinidad lan Tobago dipérang dadi 9 Regional Corporation lan 5 munisipalitas ing Trinidad sarta siji Majelis Dewan ing Tobago. Kalima munisipalitas iku ya iku Borough Arima, Chaguanas lan Point Fortin sarta Kutha Port-of-Spain lan San Fernando. Kasanga Regional Corporation ya iku Couva-Tabaquite-Talparo, Diego Martin, Penal-Debe, Princes Town, Rio Claro-Mayaro, San Juan-Laventille, Sangre Grande, Siparia lan Tunapuna-Piarco.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]