Trinidad lan Tobago

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republik Trinidad lan Tobago
Motto: Together we aspire, together we achieve
(Inggris: "Bebarengan kita angen-angen, bebarengan kita tekan")
Lagu kabangsanForged From The Love of Liberty
Ibu kutha
and largest city
Port-of-Spain
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Republik
Kamardhikan
 -  Banyu (%) dapat dihiraukan
Pedunung
 -  2006 estimate 1.300.000 (151)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$16,46 miliar (115)
 -  Per capita US$12.794 (51)
Zona wektu (UTC-4)
 -  Summer (DST)  (UTC-4)
Kodhe tilpun 868
Internet TLD .tt

Republik Trinidad lan Tobago kuwi sawijining negara kapuloan ing Segara Karibia bagéyan kidul, 11 km saka pesisir Venezuela. Negara iki dumadi saka loro pulo utama, yakuwi Trinidad lan Tobago, lan 21 pulo liyané.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Trinidad lan Tobago dipérang dadi 9 Regional Corporation lan 5 munisipalitas ing Trinidad sarta siji Majelis Dewan ing Tobago. Kalima munisipalitas iku yakuwi Borough Arima, Chaguanas lan Point Fortin sarta Kutha Port-of-Spain lan San Fernando. Kasanga Regional Corporation yakuwi Couva-Tabaquite-Talparo, Diego Martin, Penal-Debe, Princes Town, Rio Claro-Mayaro, San Juan-Laventille, Sangre Grande, Siparia lan Tunapuna-Piarco.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]