Trinidad lan Tobago

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Républik Trinidad lan Tobago
Pitakaning Trinidad lan Tobago
Flag
Coat of arms of Trinidad lan Tobago
Coat of arms
Motto: Together we aspire, together we achieve
(Inggris: "Bebarengan kita angen-angen, bebarengan kita tekan")
Anthem: Forged From The Love of Liberty
Location of Trinidad lan Tobago
Capital
and largest city
Port-of-Spain
Official languagesInggris
GovernmentRépublik
Kamardhikan
• Water (%)
dapat dihiraukan
Population
• 2006 estimate
1.300.000 (151)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$16,46 miliar (115)
• Per capita
US$12.794 (51)
Time zoneUTC-4
• Summer (DST)
UTC-4
Calling code868
Internet TLD.tt

Républik Trinidad lan Tobago iku nagara kapuloan ing Segara Karibia pérangan kidul, 11 km saka pasisir Venezuela. Nagara iki dumadi saka loro pulo utama, yaiku Trinidad lan Tobago, lan 21 pulo liyané.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Trinidad lan Tobago dipérang dadi 9 Regional Corporation lan 5 munisipalitas ing Trinidad sarta siji Majelis Dewan ing Tobago. Kalima munisipalitas iku yaiku Borough Arima, Chaguanas lan Point Fortin sarta Kutha Port-of-Spain lan San Fernando. Kasanga Regional Corporation yaiku Couva-Tabaquite-Talparo, Diego Martin, Penal-Debe, Princes Town, Rio Claro-Mayaro, San Juan-Laventille, Sangre Grande, Siparia lan Tunapuna-Piarco.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]