Trinidad lan Tobago

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Républik Trinidad lan Tobago
Gendéra Lambang nagara
Motto: Together we aspire, together we achieve
(Inggris: "Bebarengan kita angen-angen, bebarengan kita tekan")
Antem: Forged From The Love of Liberty
Kutha krajan
lan paling gedhé
Port-of-Spain
Basa resmi Inggris
Papréntahan Républik
Kamardhikan
 •  Banyu (%) dapat dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 1.300.000 (151)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$16,46 miliar (115)
 •  Per kapita US$12.794 (51)
Zona wektu (UTC-4)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-4)
Kodhé bèl 868
TLD Internèt .tt

Républik Trinidad lan Tobago iku nagara kapuloan ing Segara Karibia bagéyan kidul, 11 km saka pesisir Venezuela. Nagara iki dumadi saka loro pulo utama, ya iku Trinidad lan Tobago, lan 21 pulo liyané.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Trinidad lan Tobago dipérang dadi 9 Regional Corporation lan 5 munisipalitas ing Trinidad sarta siji Majelis Dewan ing Tobago. Kalima munisipalitas iku ya iku Borough Arima, Chaguanas lan Point Fortin sarta Kutha Port-of-Spain lan San Fernando. Kasanga Regional Corporation ya iku Couva-Tabaquite-Talparo, Diego Martin, Penal-Debe, Princes Town, Rio Claro-Mayaro, San Juan-Laventille, Sangre Grande, Siparia lan Tunapuna-Piarco.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]