Trinidad lan Tobago

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Républik Trinidad lan Tobago
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Together we aspire, together we achieve
(Inggris: "Bebarengan kita angen-angen, bebarengan kita tekan")
Antem: Forged From The Love of Liberty
Kutha krajan
lan paling gedhé
Port-of-Spain
Basa resmi Inggris
Papréntahan Républik
Kamardhikan
 •  Banyu (%) dapat dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 1.300.000 (151)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$16,46 miliar (115)
 •  Per kapita US$12.794 (51)
Zona wektu (UTC-4)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-4)
Kodhé bèl 868
TLD Internèt .tt

Républik Trinidad lan Tobago iku nagara kapuloan ing Segara Karibia pérangan kidul, 11 km saka pasisir Venezuela. Nagara iki dumadi saka loro pulo utama, yaiku Trinidad lan Tobago, lan 21 pulo liyané.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Trinidad lan Tobago dipérang dadi 9 Regional Corporation lan 5 munisipalitas ing Trinidad sarta siji Majelis Dewan ing Tobago. Kalima munisipalitas iku yaiku Borough Arima, Chaguanas lan Point Fortin sarta Kutha Port-of-Spain lan San Fernando. Kasanga Regional Corporation yaiku Couva-Tabaquite-Talparo, Diego Martin, Penal-Debe, Princes Town, Rio Claro-Mayaro, San Juan-Laventille, Sangre Grande, Siparia lan Tunapuna-Piarco.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]