Anguilla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Anguilla
Gendéra Lambang nagara
Motto: "Strength and Endurance"
Antem: God Save the Queen
Lagu nasional: God Bless Anguilla 1
Kutha krajan The Valley
Basa resmi Inggris
Golongan ètnik 90,1% Afrika Kulon, 4,6% multiras, 3,7% Éropah, 1,5% lain-lain[1]
Dhémonim Anguillian
Papréntahan Wewengkon Sebrang Segara Britania
 •  Ratu HM Queen Elizabeth II
 •  Gubernur William Alistair Harrison
 •  Deputi Gubernur Stanley Reid
 •  Kepala Mentri Hubert Hughes
Adeg
 •  Wewengkon Sebrang Segara Britania 1980 
Laladan
 •  Gunggung 91 km2 (220)
35 sq mi
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 13.600[2] (212)
 •  Karapetan 132/km2 (n/a)
342/sq mi
GDP  (PPP) Rantaman 2004
 •  Gunggung $108,9 million
 •  Per kapita $8.800
Valuta Dolar Karibia Wétan (XCD)
Zona wektu (UTC-4)
Nyetir ing left
Kodhé bèl +1-264
TLD Internèt .ai
1. "National Song of Anguilla". Official Website of the Government of Anguilla. Dijupuk 12 October 2005.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

'Teks tebal'Anguilla iku nagara kapuloan ing Karibia. Kutha krajané ya iku ... Nagara iki nduwé padunung kurang luwih ... lan jembaré ana ....


  1. ^ Anguilla World Fact Book
  2. ^ Country Profile: Anguilla, Travel & Living Abroad, Foreign & Commonwealth Office
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anguilla&oldid=975782"