Aruba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aruba
Gendéra Lambang nagara
Antem: "Aruba Dushi Tera"
Kutha krajan
lan paling gedhé
Oranjestad
12°31′N 70°1′W / 12.517°N 70.017°W / 12.517; -70.017
Basa resmi Walanda, Papiamentu[butuh rujukan]
Papréntahan Monarki konstitusional
 •  Ratu Beatrix sak Walanda
 •  Gubernur Fredis Refunjol
 •  Perdana mentri Mike Eman
Bebadan pranatan Estat Aruba
Otonomi saka Antillen Walanda
 •  Tanggal 1 Januari 1986 
Laladan
 •  Gunggung 193 km2
74.5 sq mi
 •  Banyu (%) ora signifikan
Cacah jiwa
 •  Rantaman Juli 2009 103.065 (195)
 •  Karapetan 534/km2 (18)
1.383/sq mi
GDP  (PPP) Rantaman 2007
 •  Gunggung $2,4 miliar (182)
 •  Per kapita $23.831 (32)
Valuta Florin Aruba (AWG)
Zona wektu AST (UTC-04)
Nyetir ing tengen
Kodhé bèl 297
TLD Internèt .aw

Aruba (pocapan jroning Basa Inggris /əˈruːbə/ ə-ROO-bə) iku laladan jajahan Walanda ing kapuloan Karibia Antillen Cilik kang nduwèni dawa 33 km ing Segara Karibia uga dumunung ana kidul, 27 km ing pinggir lor pesisir Venezuela. Bebarengan déning Bonaire lan Curaçao, Aruba awujud salah sijiné kulawarga pulo kang misuwur déning sesebutan Kapuloan ABC Antillen Leeward, gabungan saka pulo kidul Antillen cilik.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aruba&oldid=1045228"