Martinique

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Région Martinique
Bendera Martinique
(Bendera nonresmi) | (Lambang Martinique)
Peta Perancis nuduhaké lokasi Martinique
Ibu kutha Fort-de-France
Jembar dharatan 1.128 km²
Presidhèn Regional Alfred Marie-Jeanne
Pedunung
 - perk. 2006
 - sensus 1999
 - Kapadhetan

381.427
381.427
353/km² (2005)
Arrondissement 4
Kanton 45
Komun 34
Départemèn Martinique
{{{cathetan}}}

Martinique iku nagara pulo kanthi status wewengkon sebrang segara (département d'outre-mer/DOM) Perancis ing Laut Karibia bagéyan wétan. Martinique uga klebu salah siji saka 26 region (sajinis nagara persemakmuran) Perancis.

Christopher Columbus teka ing pulo iki taun 1502. Wong Perancis wiwit manggon ing Martinique taun 1635.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Martinique&oldid=1024199"