Bretagne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Région Bretagne
Bendera Bretagne
(Gendéra Bretagne) | (Lambang Bretagne)
Peta Perancis nuduhaké lokasi Bretagne
Ibu kutha Rennes
Jembar dharatan 27.209 km²
Presidhèn Regional Jean-Yves Le Drian
Pedunung
 - perk. 2005
 - sensus 1999
 - Kapadhetan

3.044.000
2.906.197
112/km² (2005)
Arrondissement 15
Kanton 201
Komun 1.268
Départemèn Côtes-d'Armor
Ille-et-Vilaine
Morbihan
Finistère
{{{cathetan}}}

Bretagne (basa Breton: Breizh; basa Gallo: Bertaèyn) iku région ing Perancis bagéan kulon-lor. Région kang manggon ing ujung gedhé iki dumunung ing sisih kidul Selat Inggris lan sisih lor Lempongan Biscay.

Wewengkon Bretagne kawangun saka 80% wewengkon tilas propinsi Bretagne. Sisa wewengkon propinsi iku saiki bagéan saka département Loire-Atlantique, région Pays-de-la-Loire.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bretagne&oldid=1072662"