Korsika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{name}}}
Collectivité territoriale de Corse
Wewengkoning Prancis
Flag of {{{name}}}
Flag
Corse map.png
Nagara  Prancis
Préfèktur Ajaccio
Laladan
 • Gunggung 8,680 km2 (3,350 sq mi)
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)

Korsika (basa Perancis: Corse; basa Korsika: Corsica) iku sawijining pulo gedhé dhéwé kapapat ing Segara Tengah. Korsika dumunung ing sisih kulon Italia, 160 km sisih kidul-wétan Perancis Dharatan, lan sisih lor Sardinia.

Korsika minangka salah siji saka 26 région Perancis, sanadyan kanthi de jure nduwé status komunitas teritori (collectivité territoriale). Kanthi status iki, Korsika dianggep luwih wigati tinimbang région-région liyané, nanging status iki sabeneré relatif padha karo status région sajeroning akèh perkara. Korsika kerep digolongké "région". Sanadyan kapisah saka Perancis Dharatan déning Segara Liguria, Korsika kanthi administratif kalebu sajeroning kawasan Perancis Metropolitan.

Korsika dadi pérangan Perancis wiwit taun 1768. Sajeroning sawijining referendum kang dianakaké ing tanggal 6 Juli 2003, watara 191.000 pemilih nulak status otonomi terbatas kang ditawakké pamaréntah Perancis kanthi béda persentase 1,96%.

Korsika kawentar minangka panggonan kalairan Napoleon Bonaparte.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Région-région Perancis Bendera Perancis

Alsace | Aquitaine | Auvergne | Bourgogne | Bretagne | Centre | Champagne-Ardenne | Franche-Comté | Île-de-France | Korsika | Languedoc-Roussillon | Limousin | Lorraine | Midi-Pyrénées | Nord-Pas-de-Calais | Basse-Normandie | Haute-Normandie | Pays de la Loire | Picardie | Poitou-Charentes | Provence-Alpes-Côte d'Azur | Rhône-Alpes

Region jaban rangkah: Guadeloupe | Guyana Perancis | Martinique | Reunion