Provence-Alpes-Côte d'Azur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{name}}}
Région Provence-Alpes-Côte d'Azur
Wewengkoning Prancis
Gendéra {{{name}}}
Gendéra
Provence-Alpes-Côte d’Azur map.png
Nagara  Prancis
Préfèktur Marseilles
Tlatah
 • Gunggung 31,400 km2 (12,100 sq mi)
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)

Provence-Alpes-Côte d'Azur (PACA) iku sawijining région ing Perancis pérangan kidul-wétan. Région iki wewatesan karo Italia ing sisih wétan, Segara Tengah ing sisih kidul, Rhône-Alpes ing sisih lor lan Languedoc-Roussillon ing sisih kulon.

Komunitas[besut | besut sumber]

Kutha paling gedhé ing region iki ya iku Marseille, Nice, Toulon, lan Aix-en-Provence, saben kutha mau nduwé populasi luwih saka 100,000 padunung miturut sensus 1999. Pérangan kang paling sugih ya iku tlatah Nice metropolitan.

Komunitas kang luwih cilik nanging misuwur kalebu kutha-kutha cilik sadawané Riviera Perancis.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Région-région Perancis Bendera Perancis

Alsace | Aquitaine | Auvergne | Bourgogne | Bretagne | Centre | Champagne-Ardenne | Franche-Comté | Île-de-France | Korsika | Languedoc-Roussillon | Limousin | Lorraine | Midi-Pyrénées | Nord-Pas-de-Calais | Basse-Normandie | Haute-Normandie | Pays de la Loire | Picardie | Poitou-Charentes | Provence-Alpes-Côte d'Azur | Rhône-Alpes

Region jaban rangkah: Guadeloupe | Guyana Perancis | Martinique | Reunion