Nice

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Nice (/ˈns/, pocaping cara Prancis: [nis]; Niçard Occitan: Niça, wujud klasik, or Nissa, ora baku, pronounced [ˈnisɔ]; Basa Italia: Nizza palafalan jroning basa Italia: [ˈnittsa]; basa Yunani: Νίκαια; basa Latin: Nicaea) kuwi kutha paling padet kalima ing Perancis lan kutha prajane departemén Alpes Maritimes. Laladan kuthané Nice ngluwihi bates kutha administratifé, sing cacah jiwane udakara wong seyuta[1][2] ing laladan sakamba 721 km2 (278 sq mi).[1] Kaprenah ing laladan Côte d'Azur ing pasisir kidul wétan nagara Prancis ing Segara Méditérrania, Nice iku kutha paling gedhé kapindho ing Prancis ing pasisir Méditérrania lan paling gedhé keloro ing tlatah Provence-Alpes-Côte d'Azur sawisé Marseille. Nice kuwi namung 13 kilomèter saka nagara Monako, lan papan anggeganané dadi gapura menyang nagara kana.

Rujukan[besut | besut sumber]