Marseille

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Marseille
Marseille hafen.jpg
(Kutha Marseille)
Lambang

Kutha Marseille

Flag of Marseille.svg
Nagara Prancis
Wewengkon Administratif Provence-Alpes-Côte d'Azur[1]
Dhépartemèn Bouches-du-Rhône[1]
Gubernur Jean-Claude Gaudin (1995–saiki)
Wewengkon
 - Wiyaripun:

240.62 km2
Padunung
 - Total (2008):
 - Kapadhetan:

851.420 (2008)
1.204 /km2
Tetenger Wébsite {{URL|example.com|optional display text}}
Kutha Marseille
Logo Tentara

Marseille ya iku salah sawijining kutha pesisir ing sakidule nagara Perancis kang duwéni adaptasi saka basa [2]. Kutha iki diarani kutha paling gedhé ing wewengkon pesisir kidul, lan kapindhone ya iku kutha Montpellier. Kutha Marseille saka basa Yunani kuna kanthi aran Μασσαλία, lan uga bisa diarani Massilia utawa Massalia[3]. Marseille uga éntuk panghargyan dadi kutha kang ramé pandudhuke kaping pindho saka kutha Paris, lan uga éntuk wewengkon rada gedhé (240.62 KM) kanggo pandudhuk 1,6 yuta. Marseille uga kerep kanggo gawé film, kayata seri film Taxi lan film The Transporter. Marseille iku wewengkon sapropinsi saka Alpes-Côte d'Azur, ing sakjroning departemen Bouches-du-Rhône dipimpin Jean-Claude Gaudin [4].

Panggon "Petit Nice"

Sajarah Saka Marseille[besut | besut sumber]

Marseille ya iku kutha kang duwéni wewengkon geografi kutha pesisir kidul nagara Perancis. Entuk panghargyaan dadi kutha gedhé nomer (2) sabanjure kutha Paris. Ing panggon paling kidul ana panggonan kanggo mancing kanggo wisata para turis asmane laladan Cassis [5]. Kutha Marseille miwiti éntuk pambahargyan dadi kutha kang duwéni panorama endah kanggo film. Kutha iki ana ing sapesisire kidul wewengkon Marseille.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (fr)cassini.ehess.fr. "Marseille". cassini.ehess.fr. Dijupuk 22 April.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ Kutha Marseille, Dipunundhuh 14 April 2013.
  3. ^ Ebel, Charles (1976). "Transalpine Gaul: Roman". Brill Archive: 5–16. ISBN 90-04-04384-5. 
  4. ^ Pulitik ing Kutha Marseille, Dipunundhuh 14 April 2013.
  5. ^ Kutha Cassis, Dipunundhuh 14 April 2013.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marseille&oldid=1082503"