Marseille

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Marseille
Marseille hafen.jpg
(Kutha Marseille)
Lambang

Kutha Marseille

Flag of Marseille.svg
Nagara Prancis
Wewengkon Administratif Provence-Alpes-Côte d'Azur[1]
Dhépartemèn Bouches-du-Rhône[1]
Gubernur Jean-Claude Gaudin (1995–saiki)
Wewengkon
 - Wiyaripun:

240.62 km2
Padunung
 - Total (2008):
 - Kapadhetan:

851.420 (2008)
1.204 /km2
Tetenger Wébsite {{URL|example.com|optional display text}}
Kutha Marseille
Logo Tentara

Marseille ya iku salah sawijining kutha pesisir ing sakidule nagara Perancis kang duwéni adaptasi saka basa [2]. Kutha iki diarani kutha paling gedhe ing wewengkon pesisir kidul, lan kapindhone ya iku kutha Montpellier. Kutha Marseille saka basa Yunani kuna kanthi aran Μασσαλία, lan uga bisa diarani Massilia utawa Massalia[3]. Marseille uga entuk panghargyan dadi kutha kang ramé pandudhuke kaping pindho saka kutha Paris, lan uga entuk wewengkon rada gedhe (240.62 KM) kanggo pandudhuk 1,6 yuta. Marseille uga kerep kanggo gawé film, kayata seri film Taxi lan film The Transporter. Marseille iku wewengkon sapropinsi saka Alpes-Côte d'Azur, ing sakjroning departemen Bouches-du-Rhône dipimpin Jean-Claude Gaudin [4].

Panggon "Petit Nice"

Sajarah Saka Marseille[sunting | besut sumber]

Marseille ya iku kutha kang duwéni wewengkon geografi kutha pesisir kidul nagara Perancis. Entuk panghargyaan dadi kutha gedhe nomer (2) sabanjure kutha Paris. Ing panggon paling kidul ana panggonan kanggo mancing kanggo wisata para turis asmane laladan Cassis [5]. Kutha Marseille miwiti entuk pambahargyan dadi kutha kang duwéni panorama endah kanggo film. Kutha iki ana ing sapesisire kidul wewengkon Marseille.

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b (fr)Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  2. ^ Kutha Marseille, Dipunundhuh 14 April 2013.
  3. ^ Ebel, Charles (1976). "Transalpine Gaul: Roman". Brill Archive: 5–16. ISBN 90-04-04384-5. 
  4. ^ Pulitik ing Kutha Marseille, Dipunundhuh 14 April 2013.
  5. ^ Kutha Cassis, Dipunundhuh 14 April 2013.

Pranala Njaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marseille&oldid=1015433"