Montpellier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Montpellier iku kutha ing pesisir kidul nagara Perancis [1]. Kutha iki ana ing sakuloné kutha Marseille, kang sami-sami kutha pésisir. Kutha iki uga salah sawijining pangasil mineral. Montpellier ya iku kutha ing Prancis kanthi cacahing pendhudhuk nomer 8 ing nagara iku. Montpellier minangka tangga saka kutha Nice lan kutha Marseille ing sakidulé nagara Prancis. Montpellier nganut agama Roman Katholik. Kutha iki kapimpin déning gubernur Hélène Mandroux-Colas. Mandroux-Colas ya iku gubernur kan éntuk jabatan nganthi taun 2014.

Logo saka kamiliteran kutha Montpellier

Sajarah kutha Montpellier[besut | besut sumber]

Kutha Montpellier diwiwiti saka kutha pusat ing Villeneuve-lès-Maguelone [2] nalika Abad Pertengahan utawa Abad Romawi. Nanging uga ana panjajahan kang ngrusak lan bajak Katedral Maguelone saengga ndadekake kutha iki dadi rusuh.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Info saka kutha Montpellier". Montpellier. Dijupuk 25 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ City council website "Info saka desa Maguelone" Priksa gandra |url= (pitulung). Montpellier. Dijupuk 10 April 2013. 

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Montpellier&oldid=1082514"