Toulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Toulon
Inggil sisih kiwa:Toulon Opera House, Inggil sisih téngen :Mayol Stadium (Le Stade du Mayol), Inggil sisih téngen kapindho:Panorama saka laladan ngandhap Toulon, Inggil sisih kiwa kapindho: Place de la Liberté, Inggil sisih téngen katelu: The beaches of Mourillon, Ngandhap sisih kiwa:The cable car to Mount Faron, Ngandhap sisih téngen:Fort Saint-Louis
Inggil sisih kiwa:Toulon Opera House, Inggil sisih téngen :Mayol Stadium (Le Stade du Mayol), Inggil sisih téngen kapindho:Panorama saka laladan ngandhap Toulon, Inggil sisih kiwa kapindho: Place de la Liberté, Inggil sisih téngen katelu: The beaches of Mourillon, Ngandhap sisih kiwa:The cable car to Mount Faron, Ngandhap sisih téngen:Fort Saint-Louis
Gendéra Toulon
Gendéra
Coat of arms of Toulon
Coat of arms
NagaraFrance
RégionProvence-Alpes-Côte d'Azur
DépartemènVar
ArondisemenToulon
InterkomunalitasToulon Provence Méditerranée
Pamaréntahan
 • Mayor (2008–2014) Hubert Falco
Laladan142,84 km2 (1,654 sq mi)
Cacah warga (2011)2163.974
 • Pepadhet38/km2 (99/sq mi)
Demonym(s)Toulonnais
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
INSEE/Kodhe pos83137 /83000
Élevasi0–589 m (0–1,932 ft)
(avg. 1 m or 3.3 ft)
1 French Land Register data, which excludes lakes, ponds, glaciers > 1 km2 (0.386 sq mi or 247 acres) and river estuaries. 2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.

Toulon iku asalé saka pocapan basa Mistralian kuna (utawa basa Prancis ingkang awis) témbung asliné Touloun utawa Tolon. Toulon iku siji kutha ingkang wonten ing sisih paling kidul nagara Prancis. Kutha Marseille, Nice, lan Montpellier uga dadi kutha tangga saka Toulon.

Cathétan Suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]