Toulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Toulon
Inggil sisih kiwa:Toulon Opera House, Inggil sisih téngen :Mayol Stadium (Le Stade du Mayol), Inggil sisih téngen kapindho:Panorama saka laladan ngandhap Toulon, Inggil sisih kiwa kapindho: Place de la Liberté, Inggil sisih téngen katelu: The beaches of Mourillon, Ngandhap sisih kiwa:The cable car to Mount Faron, Ngandhap sisih téngen:Fort Saint-Louis
Inggil sisih kiwa:Toulon Opera House, Inggil sisih téngen :Mayol Stadium (Le Stade du Mayol), Inggil sisih téngen kapindho:Panorama saka laladan ngandhap Toulon, Inggil sisih kiwa kapindho: Place de la Liberté, Inggil sisih téngen katelu: The beaches of Mourillon, Ngandhap sisih kiwa:The cable car to Mount Faron, Ngandhap sisih téngen:Fort Saint-Louis
Gendéra Toulon
Gendéra
Coat of arms of Toulon
Coat of arms
Nagara Prancis
Region Provence-Alpes-Côte d'Azur
Department Var
Arrondissement Toulon
Intercommunality Toulon Provence Méditerranée
Papréntahan
 • Walikutha (2008–2014) Hubert Falco
Laladan1 42,84 km2 (1,654 sq mi)
Cacah warga (2011)2 163.974
 • Pepadhet 38/km2 (99/sq mi)
INSEE/Postal code 83137 / 83000
Elevation 0–589 m (0–1,932 ft)
(avg. 1 m or 3.3 ft)

1 French Land Register data, which excludes lakes, ponds, glaciers > 1 km² (0.386 sq mi or 247 acres) and river estuaries.

2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.

Toulon iku asalé saka pocapan basa Mistralian kuna (utawa basa Prancis ingkang awis) témbung asliné Touloun utawa Tolon. Toulon iku sawijining kutha ingkang wonten ing sisih paling kidul nagara Prancis. Kutha Marseille, Nice, lan Montpellier uga dadi kutha tangga saka Toulon.

Cathétan Suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]