Basse-Normandie

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Région Basse-Normandie
[[Gambar:|120px|115px|Bendera Basse-Normandie]]
(Gendéra Basse-Normandie)1 | (Lambang Basse-Normandie)
Peta Perancis nuduhaké lokasi Basse-Normandie
Ibu kutha Caen
Jembar dharatan 17.589 km²
Presidhèn Regional Philippe Duron
Pedunung
 - perk. 2005
 - sensus 1999
 - Kapadhetan

1.445.000
1.422.193
82/km² (2005)
Arrondissement 11
Kanton 141
Komun 1.812
Départemèn Calvados
Manche
Orne
{{{cathetan}}}

Basse-Normandie kuwi sawijining région Perancis kang diwangun taun 1956 nalika dhaerah Normandia dipérang dadi Basse-Normandie lan Haute-Normandie. Région iki nyakup telu départements: Calvados, Manche lan Orne.

Ekonomi Basse-Normandie gumantung banget marang sektor pertanian. Industri liyané yakuwi peternakan, tekstil, woh-wohan lan pariwisata. Wiji wesi ditambang ing cedhak Caen, ibukutha région. Basse-Normandie nduwé sarana transportasi feri menyang Inggris liwat pelabuhan Cherbourg. Panté ing département Calvados minangka lokasi pendharatan pasukan Sekutu ing sasi Juni 1944 nalika Perang Donya II. Prastawa kang dikenal minangka Petempuran Normandia iku ngrusak akèh wangunan ing Basse-Normandie.

Basa Norman, utamané dhialek Cotentin, isih dipigunakaké ing Basse-Normandie.

Peta Region

Komunitas[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Région-région Prancis Gendéra Prancis

Alsace | Aquitaine | Auvergne | Bourgogne | Bretagne | Centre | Champagne-Ardenne | Franche-Comté | Île-de-France | Korsika | Languedoc-Roussillon | Limousin | Lorraine | Midi-Pyrénées | Nord-Pas-de-Calais | Basse-Normandie | Haute-Normandie | Pays de la Loire | Picardie | Poitou-Charentes | Provence-Alpes-Côte d'Azur | Rhône-Alpes

Région sebrang segara: Guadeloupe | Guyana Perancis | Martinique | Reunion

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basse-Normandie&oldid=819995"