Basse-Normandie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{name}}}
Région Basse-Normandie
Wewengkoning Prancis
[[File:(Gendéra Basse-Normandie)1|120px|border|Gendéra {{{name}}}]]
Gendéra
Basse-Normandie in France.svg
Nagara  Prancis
Préfèktur Caen
Tlatah
 • Gunggung 17,589 km2 (6,791 sq mi)
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)

Basse-Normandie iku sawijining région Perancis kang diwangun taun 1956 nalika laladan Normandia dipérang dadi Basse-Normandie lan Haute-Normandie. Région iki nyakup telu départements: Calvados, Manche lan Orne.

Ékonomi Basse-Normandie gumantung banget marang sektor pertanian. Industri liyané ya iku peternakan, tekstil, woh-wohan lan pariwisata. Wiji wesi ditambang ing cedhak Caen, kutha krajan région. Basse-Normandie nduwé sarana transportasi feri menyang Inggris liwat pelabuhan Cherbourg. Pasisir ing département Calvados minangka lokasi pendharatan wadyabala Sekutu ing sasi Juni 1944 nalika Perang Donya II. Prastawa kang dikenal minangka Petempuran Normandia iku ngrusak akèh wangunan ing Basse-Normandie.

Basa Norman, mliginé dhialek Cotentin, isih dipigunakaké ing Basse-Normandie.

Peta Region

Komunitas[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Région-région Perancis Bendera Perancis

Alsace | Aquitaine | Auvergne | Bourgogne | Bretagne | Centre | Champagne-Ardenne | Franche-Comté | Île-de-France | Korsika | Languedoc-Roussillon | Limousin | Lorraine | Midi-Pyrénées | Nord-Pas-de-Calais | Basse-Normandie | Haute-Normandie | Pays de la Loire | Picardie | Poitou-Charentes | Provence-Alpes-Côte d'Azur | Rhône-Alpes

Region jaban rangkah: Guadeloupe | Guyana Perancis | Martinique | Reunion