Normandia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Peta Normandia

Normandia iku siji wewengkon géografis ing Prancis pérangan lor kang wewatesan karo Selat Inggris ing sisih lor. Pérangan Haute-Normandie kapérang saka département Seine-Maritime lan Eure, sauntara pérangan Basse-Normandie kapérang saka Orne, Calvados, lan Manche.

Normandia dipanggoni déning 3,2 yuta wong kanthi kapadhetan 107 jiwa per km², ing sangisoré kapadhetan nasional Prancis nanging ing sapérangan kawasan, kapadhetané nganti 145. Kutha-kutha mligi ya iku Rouen, Le Havre, Caen, lan Cherbourg-Octeville.

Pranala njaba[besut | besut sumber]