Caen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Caen
FranceNormandieCaenAv6Juin.jpg
NagaraFrance
RégionNormandy
DépartemènCalvados
ArondisemenCaen
InterkomunalitasCaen la Mer
Pamaréntahan
 • MayorPhilippe Duron (PS)
Laladan125,70 km2 (990 sq mi)
Cacah warga (2006[1])2110.399
 • Pepadhet43/km2 (110/sq mi)
Demonym(s)Caennais
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
INSEE/Kodhe pos14118 /14000, 14300
Élevasi2–73 m (6.6–239.5 ft)
(avg. 8 m or 26 ft)
Situs wèbhttp://www.ville-caen.fr.
1 French Land Register data, which excludes lakes, ponds, glaciers > 1 km2 (0.386 sq mi or 247 acres) and river estuaries. 2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.

Caen wujud komune kang ana ing sisih lor Prancis, lan wujud kutha krajan region Normandia Ngisor. Caen ana ing 15 km saka selat Inggris.

Caen ditepungi kanthi yasan-yasan sajarahé kang diwangun nalika mangsa William sang Panakluk. Komune iki uga ditepungi mawa Peperangan Caen, ya iku peperangan sengit kang dumadi nalika Invasi Normandia taun 1944, kang ngancuraké sapérangan gedhé komune iki.

Kanthi gunggung warga 113.249 (2006), sarta 420.000 warga ing saubengé, Caen wujud kutha krajan Normandia Ngisor. Caen uga wujud pamaréntahan laladan gedhé dhéwé sawisé Le Havre), lan kutha gedhé dhéwé angka telu ing Normandia sawisé Rouen lan Le Havre.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Urban area 420,000 inhabitants