Caen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Caen
FranceNormandieCaenAv6Juin.jpg
Nagara Prancis
Region Lower Normandy
Department Calvados
Arrondissement Caen
Intercommunality Caen la Mer
Papréntahan
 • Walikutha Philippe Duron (PS)
Laladan1 25,70 km2 (990 sq mi)
Cacah warga (2006[1])2 110.399
 • Pepadhet 43/km2 (110/sq mi)
INSEE/Postal code 14118 / 14000, 14300
Elevation 2–73 m (6.6–239.5 ft)
(avg. 8 m or 26 ft)
Situs wèb http://www.ville-caen.fr.

1 French Land Register data, which excludes lakes, ponds, glaciers > 1 km² (0.386 sq mi or 247 acres) and river estuaries.

2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.

Caen arupa komune sing ana ing sisih lor Prancis, lan arupa kutha krajan region Normandia Ngisor. Caen ana ing 15 km saka selat Inggris.

Caen ditepungi kanthi yasan-yasan sajarahé sing diwangun nalika mangsa William sang Panakluk. Komune iki uga ditepungi mawa Peperangan Caen, ya iku peperangan sengit sing dumadi nalika Invasi Normandia taun 1944, sing ngancuraké sapérangan gedhé komune iki.

Kanthi gunggung warga 113.249 (2006), sarta 420.000 warga ing saubengé, Caen arupa kutha krajan Normandia Ngisor. Caen uga arupa pamaréntahan laladan gedhé dhéwé sawisé Le Havre), lan kutha gedhé dhéwé angka telu ing Normandia sawisé Rouen lan Le Havre.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Urban area 420,000 inhabitants