Caen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Caen
FranceNormandieCaenAv6Juin.jpg
Nagara France
Région Normandy
Départemèn Calvados
Arondisemen Caen
Interkomunalitas Caen la Mer
Pamaréntahan
 • Mayor Philippe Duron (PS)
Laladan1 25,70 km2 (990 sq mi)
Cacah warga (2006[1])2 110.399
 • Pepadhet 43/km2 (110/sq mi)
Demonym(s) Caennais
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
INSEE/Kodhe pos 14118 /14000, 14300
Élevasi 2–73 m (6.6–239.5 ft)
(avg. 8 m or 26 ft)
Situs wèb http://www.ville-caen.fr.

1 French Land Register data, which excludes lakes, ponds, glaciers > 1 km2 (0.386 sq mi or 247 acres) and river estuaries.

2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.

Caen wujud komune kang ana ing sisih lor Prancis, lan wujud kutha krajan region Normandia Ngisor. Caen ana ing 15 km saka selat Inggris.

Caen ditepungi kanthi yasan-yasan sajarahé kang diwangun nalika mangsa William sang Panakluk. Komune iki uga ditepungi mawa Peperangan Caen, ya iku peperangan sengit kang dumadi nalika Invasi Normandia taun 1944, kang ngancuraké sapérangan gedhé komune iki.

Kanthi gunggung warga 113.249 (2006), sarta 420.000 warga ing saubengé, Caen wujud kutha krajan Normandia Ngisor. Caen uga wujud pamaréntahan laladan gedhé dhéwé sawisé Le Havre), lan kutha gedhé dhéwé angka telu ing Normandia sawisé Rouen lan Le Havre.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Urban area 420,000 inhabitants