Caen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Caen
FranceNormandieCaenAv6Juin.jpg
Nagara France
Région Normandy
Départemèn Calvados
Arondisemen Caen
Interkomunalitas Caen la Mer
Pamaréntahan
 • Mayor Philippe Duron (PS)
Laladan1 25,70 km2 (990 sq mi)
Cacah warga (2006[1])2 110.399
 • Pepadhet 43/km2 (110/sq mi)
Demonym(s) Caennais
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
INSEE/Kodhe pos 14118 /14000, 14300
Élevasi 2–73 m (6.6–239.5 ft)
(avg. 8 m or 26 ft)
Situs wèb http://www.ville-caen.fr.

1 French Land Register data, which excludes lakes, ponds, glaciers > 1 km2 (0.386 sq mi or 247 acres) and river estuaries.

2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.

Caen arupa komune kang ana ing sisih lor Prancis, lan arupa kutha krajan region Normandia Ngisor. Caen ana ing 15 km saka selat Inggris.

Caen ditepungi kanthi yasan-yasan sajarahé kang diwangun nalika mangsa William sang Panakluk. Komune iki uga ditepungi mawa Peperangan Caen, ya iku peperangan sengit kang dumadi nalika Invasi Normandia taun 1944, kang ngancuraké sapérangan gedhé komune iki.

Kanthi gunggung warga 113.249 (2006), sarta 420.000 warga ing saubengé, Caen arupa kutha krajan Normandia Ngisor. Caen uga arupa pamaréntahan laladan gedhé dhéwé sawisé Le Havre), lan kutha gedhé dhéwé angka telu ing Normandia sawisé Rouen lan Le Havre.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Urban area 420,000 inhabitants