Caen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Caen
FranceNormandieCaenAv6Juin.jpg
Caen is located in Prancis
Caen
Caen
Koordhinat: 49°10′59″N 0°22′10″W / 49.1830555556°N 0.369444444444°W / 49.1830555556; -0.369444444444Koordhinat: 49°10′59″N 0°22′10″W / 49.1830555556°N 0.369444444444°W / 49.1830555556; -0.369444444444
Country France
Region Lower Normandy
Department Calvados
Arrondissement Caen
Intercommunality Caen la Mer
Pamaréntahan
 • Mayor Philippe Duron (PS)
Tlatah1 25,70 km2 (990 sq mi)
Cacah jiwa (2006[1])2 110.399
 • Kapadhetan 43/km2 (110/sq mi)
INSEE/Postal code 14118 / 14000, 14300
Elevation 2–73 m (6.6–239.5 ft)
(avg. 8 m or 26 ft)
Sana jaringan http://www.ville-caen.fr.

1 French Land Register data, which excludes lakes, ponds, glaciers > 1 km² (0.386 sq mi or 247 acres) and river estuaries.

2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.

Caen arupa komune sing ana ing sisih lor Prancis, lan arupa kutha krajan region Normandia Ngisor. Caen ana ing 15 km saka selat Inggris.

Caen ditepungi kanthi yasan-yasan sajarahé sing diwangun nalika mangsa William sang Panakluk. Komune iki uga ditepungi mawa Peperangan Caen, ya iku peperangan sengit sing dumadi nalika Invasi Normandia taun 1944, sing ngancuraké sapérangan gedhé komune iki.

Kanthi gunggung warga 113.249 (2006), sarta 420.000 warga ing saubengé, Caen arupa kutha krajan Normandia Ngisor. Caen uga arupa pamaréntahan laladan paling gedhé sawisé Le Havre), lan kutha paling gedhé ka-telu ing Normandia sawisé Rouen lan Le Havre.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Urban area 420,000 inhabitants