Midi-Pyrénées

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Région Midi-Pyrénées
Bendera Midi-Pyrénées
(Gendéra Midi-Pyrénées) | (Lambang Midi-Pyrénées)
Peta Perancis nuduhaké lokasi Midi-Pyrénées
Ibu kutha Toulouse
Jembar dharatan 45.348 km²
Presidhèn Regional Martin Malvy
Pedunung
 - perk. 2005
 - sensus 1999
 - Kapadhetan

2.731.000
2.551.687
60/km² (2005)
Arrondissement 22
Kanton 293
Komun 3.020
Départemèn Ariège
Aveyron
Gers
Haute-Garonne
Hautes-Pyrénées
Lot
Tarn
Tarn-et-Garonne
{{{cathetan}}}

Midi-Pyrénées (basa Ositania: Miègjorn-Pirenèus, Mieidia-Pirenèus) iku sawijining région paling gedhé kaloro ing Perancis lan paling gedhé ing kawasan Perancis Metropolitan.

Ana telung bab kang nggawé région iki misuwur: montor mabur Airbus, keju Roquefort lan Lourdes, panggonan ziarah umat Katulik.

Midi-Pyrénées minangka salah siji région artifisial kang dibangun ing pungkasan abad ka-20 minangka laladan pedhalaman (hinterland) lan zona kang nduwèni pengaruh tumrap kutha krajané, Toulouse ¹.

Jeneng région dipilih saka segi geografi: Midi ("laladan kidul", miturut perspektif warga Paris) lan Pyrénées (pegunungan Pyrenees ing wewengkon tapelwates kidul).

Cathetan[besut | besut sumber]

¹ Ing taun 1960-an, wolu kutha gedhé ing Perancis (Lille, Nancy, Strasbourg, Lyon, Nantes, Bordeaux, Marseille lan Toulouse) ditetepaké minangka "metropolis penyeimbang" kanthi alesan kaistimewaan bantuan teknis lan dana khusus saka pamaréntah pusat. Kawicaksanan iki nduwé tujuan nyilikaké pengaruh Paris jroning wewengkon Perancis.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Région-région Prancis Gendéra Prancis

Alsace | Aquitaine | Auvergne | Bourgogne | Bretagne | Centre | Champagne-Ardenne | Franche-Comté | Île-de-France | Korsika | Languedoc-Roussillon | Limousin | Lorraine | Midi-Pyrénées | Nord-Pas-de-Calais | Basse-Normandie | Haute-Normandie | Pays de la Loire | Picardie | Poitou-Charentes | Provence-Alpes-Côte d'Azur | Rhône-Alpes

Région sebrang segara: Guadeloupe | Guyana Perancis | Martinique | Reunion


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Midi-Pyrénées&oldid=1015220"