Lourdes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Papan Paziarahan Lourdes

Lourdes iku salah sawijining kutha ing Prancis pérangan kidul, ya iku ing daerah Houtes-Pyrenees ing sapinggiré Kali Gave de Pao.[1] Awit taun 1858, Lourdes iku papan paziarahan umat Katulik kang akèh ditekani wong-wong saka akèh nagara. Kacathet meh rong yuta wong saben taun nglakoni paziarahan menyang kutha iki.[1] Miturut carita, Santa Maria rawuh marang Bernadette Soubirous, bocah wadon umur 14 taun. Ora mung sapisan, Santa Maria ngrawuhi Bernadetta nganti kaping 18, ing gua karang Masabielle.[1] Ing gua karang iku dibangun gréja basilika agung lan diresmékake ing taun 1876.[1] Ing taun 1958 uga rampung dibangun gréja kanti rupa endhog kang dawané 102 m.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Hassan Sadhily. Ensiklopedi Indonesia. Jakarta: Ichtiar Baru-Van Hoeve. k. 2052.