Sardinia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Letak Sardinia di Italia
Giudicati of Sardinia 1.svg
Propinsi Sardinia.

Sardinia (basa Italia: Sardegna, basa Sardinia: Sardigna, Sardinna utawa Sardinnia) iku pulo paling gedhé kaloro sawisé Sisilia ing Segara Tengah. Sardinia dumunung ing antara Italia, Spanyol lan Tunisia, ing sisih kidul Pulo Korsika. Sardinia nduwé status regioni otonomi Italia. Kutha krajané ya iku Cagliari. Sardinia jembaré 24.090 km² kanthi populasi 1.650.000 jiwa.

Region iki kapérang dadi 8 propinsi: Cagliari, Sassari, Nuoro, Oristano, Olbia-Tempio, Ogliastra, Carbonia-Iglesias lan Medio Campidano.

Geografi[sunting | besut sumber]

Sardinia kapisahaké saka Korsika déning Selat Bonifacio.

Sardinia kapérang dadi wolung propinsi:

Patang propinsi ing ngisor iki nembé diwangun déning pamaréntah regional Sardinia, lan wiwit operasional taun 2006:

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Sardinia ing Wikivoyage

Stemma della Regione Sardegna Italia | Provinsi ing region Sardinia Bandiera della Regione Sardegna
Cagliari | Carbonia-Iglesias | Medio Campidano | Nuoro | Ogliastra | Olbia-Tempio | Oristano | Sassari


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sardinia&oldid=1024895"