Sardinia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Letak Sardinia di Italia
Giudicati of Sardinia 1.svg
Provinsi Sardinia.

Sardinia (basa Italia: Sardegna, basa Sardinia: Sardigna, Sardinna utawa Sardinnia) kuwi pulo paling gedhé kaloro sawisé Sisilia ing Segara Tengah. Sardinia dumunung ing antara Italia, Spanyol lan Tunisia, ing sisih kidul Pulo Korsika. Sardinia nduwé status regioni otonomi Italia. Ibukuthané yakuwi Cagliari. Sardinia jembaré 24.090 km² kanthi populasi 1.650.000 jiwa.

Region iki kapérang dadi 8 provinsi: Cagliari, Sassari, Nuoro, Oristano, Olbia-Tempio, Ogliastra, Carbonia-Iglesias lan Medio Campidano.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Sardinia kapisahaké saka Korsika déning Selat Bonifacio.

Sardinia kapérang dadi wolung provinsi:

Patang provinsi ing ngisor iki nembé diwangun déning pamaréntah regional Sardinia, lan wiwit operasional taun 2006:

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Sardinia ing Wikivoyage

Stemma della Regione Sardegna Italia | Provinsi ing region Sardinia Bandiera della Regione Sardegna
Cagliari | Carbonia-Iglesias | Medio Campidano | Nuoro | Ogliastra | Olbia-Tempio | Oristano | Sassari

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sardinia&oldid=839718"