Calabria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Regione Calabria
Flag of Calabria.svg
Ibukutha Catanzaro
Presiden Agazio Loiero
(The Union)
Provinsi Catanzaro
Cosenza
Crotone
Reggio Calabria
Vibo Valentia
Kotamadya 409
Wewengkon 15.081 km²
 - Urutan ke-10 (5,0 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


2.011.466
ke-10 (3,5 %)
133/km²
Regione Calabria 3.svg
Peta kang nuduhake lokasi Calabria ing Italia

Calabria iku regione ing sisih kidul Italia. Cacahé padunung 2.033 jiwa kanthi kapadhetan 133 jiwa/km. Sisih lor wewatesan karo Campania, kulon karo Segara Mediterania, kidul wewatesan karo Segara Tengah, sisih wétan wewatesan karo Segara Mediterania. Jembaré ana 15.033 km lan kutha krajanné ya iku Catanzaro. Laladan iki minangka laladan otonomi kang kawangun saka wewengkon Calabria.

Propinsi-propinsi ing regione iki ya iku Catanzaro, Cosenza, Crotone, Reggio Calabria, lan Vibo Valentia.

Demografi[besut | besut sumber]

Kutha ing Calabria kanthi populasi 50,000 utawa luwih:

Kutha Populasi
Reggio Calabria 184,504
Catanzaro 95,099
Cosenza 70,680
Lamezia Terme 70,366
Crotone 60,517

Daftar ing ngisor iki nuduhaké populasi ing propinsi-propinsi:

Propinsi Populasi
Propinsi Cosenza 732,615
Propinsi Reggio Calabria 565,866
Propinsi Catanzaro 368,923
Propinsi Crotone 172,970
Propinsi Vibo Valentia 168,894

Data populasi 1 Januari 2005, sumber Istat

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Stemma della regione Calabria Italia | Provinsi ing regione Calabria Bandiera della regione Calabria
Catanzaro | Cosenza | Crotone | Reggio Calabria | Vibo Valentia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Calabria&oldid=1024389"