Provinsi Vibo Valentia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Propinsi Vibo Valentia
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Calabria
Ibukutha Vibo Valentia
Area 1,139 km²
Populasi (2005) 168,894
Kapadhetan 148
Komunitas 50
Nomor Polisi VV
Kodhe Pos 89811-89819, 89821-89824, 89831-89834, 89841-89844, 89851-89852, 89861-89868, 89900
Kodhe Telepon 0963, 0966, 0968
ISTAT 102
Presidhèn Ottavio Bruni
Vibo Valentia posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Vibo Valentia ing Italia

Propinsi Vibo Valentia (basa Italia: Provincia di Vibo Valentia) iku propinsi ing regione Calabria, Italia), didegaké kanthi hukum nasional tanggal 6 Maret 1992 lan wiwit lumaku tanggal 1 Januari 1996. Sadurungé, tlatah iki bagéan saka Propinsi Catanzaro. Kutha krajané ya iku Vibo Valentia lan nomer pulisi kanggo kendharaan ing propinsi iki ya iku VV.

Jembar wewengkon 1,139 sq km (7.6% saka total ambané Calabria), lan total populasi 168,894 (ISTAT 2005). Ana 50 comuni (singular: comune) ing propinsi iki.[1], delengen Comuni ing Propinsi Vibo Valentia.

Komunitas utama[sunting | besut sumber]

Comune Populasi
(2006)
Vibo Valentia 33.825
Pizzo 9.010
Mileto 7.157
Serra San Bruno 7.041
Tropea 6.843
Nicotera 6.778
Filadelfia 6.282

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. ^ Upinet

Peta lokasi[sunting | besut sumber]


Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Propinsi Vibo Valentia

Stemma della regione Calabria Italia | Provinsi ing regione Calabria Bandiera della regione Calabria
Catanzaro | Cosenza | Crotone | Reggio Calabria | Vibo Valentia