Pizzo (VV)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pizzo-Stemma.png

Pizzo kuwi sawijining commune utawa kutha ing Provinsi Vibo Valentia (Calabria, Italia), dumunung ing lèrèng sacedhaking Teluk Santa Eufemia. Jembar wewengkon 22 km2 lan cacahing pedunung 10.215 jiwa kanthi kapadhetan 391 jiwa/km2. Kutha utawa komunitas kang wewatesan yakuwi: Curinga (CZ), Francavilla Angitola, Maierato, Sant'Onofrio, lan Vibo Valentia. Pamancingan kuwi dadi aktifitas utama ing tlatah iki.

Sajarah[sunting | Owah sumber]

Taun 1783 kutha iki amèh runtuh amarga lindhu, lan akèh karusakan nalika kadadèyan lindhu ing taun 1905.

Demografi[sunting | Owah sumber]

Tuwuhing pedunung


Pemandhangan utama[sunting | Owah sumber]

Bèntèng tuwa, panggonan nalika Joachim Murat, ex-raja Napoli, ditémbak ing 13 Oktober, 1815.

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]



Koordinat: 38°44′N, 16°10′E

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pizzo_(VV)&oldid=813323"