Pizzo (VV)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Pizzo-Stemma.png

Pizzo iku commune utawa kutha ing Propinsi Vibo Valentia (Calabria, Italia), dumunung ing lèrèng sacedhaking Lempongan Santa Eufemia. Jembar wewengkon 22 km2 lan cacahing padunung 10.215 jiwa kanthi kapadhetan 391 jiwa/km2. Kutha utawa komunitas kang wewatesan ya iku: Curinga (CZ), Francavilla Angitola, Maierato, Sant'Onofrio, lan Vibo Valentia. Pamancingan iku dadi aktifitas utama ing tlatah iki.

Sajarah[sunting | besut sumber]

Taun 1783 kutha iki amèh runtuh amarga lindhu, lan akèh karusakan nalika kadadèyan lindhu ing taun 1905.

Demografi[sunting | besut sumber]

Tuwuhing padunung

Pemandhangan utama[sunting | besut sumber]

Bèntèng tuwa, panggonan nalika Joachim Murat, ex-raja Napoli, ditémbak ing 13 Oktober, 1815.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]


Cithakan:Propinsi Vibo Valentia

Koordinat: 38°44′N, 16°10′E


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pizzo_(VV)&oldid=1055222"