Pizzo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Pizzo (VV))
Pizzo-Stemma.png

Pizzo iku commune utawa kutha ing Provinsi Vibo Valentia (Calabria, Italia), dumunung ing lèrèng sacedhaking Lempongan Santa Eufemia. Jembar wewengkon 22 km2 lan cacahing sing ndunungi 10.215 jiwa kanthi kapadhetan 391 jiwa/km2. Kutha utawa komunitas kang wewatesan ya iku: Curinga (CZ), Francavilla Angitola, Maierato, Sant'Onofrio, lan Vibo Valentia. Pamancingan iku dadi aktivitas utama ing tlatah iki.

Sajarah[besut | besut sumber]

Taun 1783 kutha iki amèh runtuh amarga lindhu, lan akèh karusakan nalika kadadèyan lindhu ing taun 1905.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing sing ndunungi

Pemandhangan utama[besut | besut sumber]

Bèntèng tuwa, panggonan nalika Joachim Murat, ex-raja Napoli, ditémbak ing 13 Oktober, 1815.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Koordinat: 38°44′N 16°10′E / 38.733°N 16.167°E / 38.733; 16.167