Liguria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Regione Liguria
Ibukutha Genoa
Presiden Claudio Burlando
(The Union)
Provinsi Genoa
Imperia
La Spezia
Savona
Kotamadya 235
Wewengkon 5.420 km²
 - Urutan ka-18 (1,8 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


1.571.783
ke-12 (2,8 %)
290/km²
Liguria-Mappa.png
Peta kang nuduhake lokasi Liguria ing Italia

Liguria iku region pesisir kulon-lor Italia, kang arupa region paling cilik ka-3 ing Italia. Region ini wewatesan karo Perancis ing sisih kulon, Piedmont ing sisih lor, sarta Emilia-Romagna lan Tuscany ing sisih wétan. Ing sisih kidul tlatah iki wewatesan karo Segara Ligurian, bagéan saka Segara Tyrrhenian (lor-é Segara Mediterania).

Garis pesisir mujudaké Riviera Italia; ing tlatah jero arupa Alps Ligurian, ing sisih kulon, lan apennines Ligurian ing sisih wétan. Kutha krajan region iki ya iku Genova.


Kutha utama:

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Bandiera della regione Liguria Italia | Province della regione Liguria Bandiera della regione Liguria
Genova | Imperia | La Spezia | Savona


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Liguria&oldid=1024702"