Liguria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Regione Liguria
Ibukutha Genoa
Presiden Claudio Burlando
(The Union)
Provinsi Genoa
Imperia
La Spezia
Savona
Kotamadya 235
Wewengkon 5.420 km²
 - Urutan ka-18 (1,8 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


1.571.783
ke-12 (2,8 %)
290/km²
Liguria-Mappa.png
Peta kang nuduhake lokasi Liguria ing Italia

Liguria iku region pasisir kulon-lor Italia, kang arupa region paling cilik ka-3 ing Italia. Region ini wewatesan karo Perancis ing sisih kulon, Piedmont ing sisih lor, sarta Emilia-Romagna lan Tuscany ing sisih wétan. Ing sisih kidul tlatah iki wewatesan karo Segara Ligurian, péranganing Segara Tyrrhenian (lor-é Segara Mediterania).

Garis pasisir minangka Riviera Italia; ing tlatah jero arupa Alps Ligurian, ing sisih kulon, lan apennines Ligurian ing sisih wétan. Kutha krajan region iki ya iku Genova.


Kutha utama:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Bandiera della regione Liguria Italia | Province della regione Liguria Bandiera della regione Liguria
Genova | Imperia | La Spezia | Savona