Emilia-Romagna

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Regione Emilia-Romagna
Emilia-Romagna-Bandiera.png
Ibukutha Bologna
Presiden Vasco Errani
(Olive Tree)
Provinsi Bologna
Ferrara
Forlì-Cesena
Modena
Parma
Piacenza
Ravenna
Reggio Emilia
Rimini
Kotamadya 341
Wewengkon 22.123 km²
 - Urutan ke-6 (7,3 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


3.983.346
ke-8 (7,0 %)
180/km²
Italy Regions Emilia-Romagna Map.png
Peta kang nuduhake lokasi Emilia-Romagna ing Italia

Emilia-Romagna iku region ing sisih lorItalia dumadi saka rong region kang kebak sejarah Emilia lan Romagna. Region iki arupa segitiga kasar, diwatesi ing wétan déningSegara Adriatik, ing lor déning Kali Po, lan ing kidul déning Pegunungan Apennine. Kanthi padunung kang cacahé 4.030.000 jroning tlatah kang ambané 22.123 km² ing sensus 2003, region iki minangka region kang padhet padunungé (utamané ing bagéan kang rata). Emilia-Romagna minangka salah siji region paling makmur ing Italia, lan panganané uga misuwur.

Pertanian minangka kagiatan ékonomi kang paling utama: sereal, kenthang, tomat lan bawang iku kang paling wigati, ditambahwoh-wohan lan anggur kanggo nggawé ombènan anggur (kang paling kawentar ya iku Lambrusco, Sangiovese lan Albana).

Industri Emilia-Romagna uga séhat, khususé industri panganan lan pariwisata ing sadawané pesisir Segara Adriatik.

Kutha utamané ya iku Bologna, minangka pusat sajarah, budaya, lan hiburan. Kutha wigati liyané ya iku Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Modena, Rimini, Ferrara, Forli, Cesena, lan Ravenna.

Jeneng Emilia-Romangna asalé saka jaman Romawi Kuno. Emilia ngarujuk marang via Emilia, dalan wigati Romawi kang ngubungaké Roma karo tlatah Italia lor. Romagna iku perubahan saka Romània; déné Ravenna iku kutha krajan bagéan Italia saka Kakaisaran Bizantium.

Komunitas[besut | besut sumber]

Kutha-kutha ing Emilia-Romagna kang nduwé padunung luwih saka 50,000:

Comune Population (2006 est.)
Bologna 373,743
Modena 180,469
Parma 175,789
Reggio Emilia 157,388
Ravenna 149,084
Rimini 135,682
Ferrara 132,471
Forlì 112,477
Piacenza 99,340
Cesena 93,857
Imola 66,340
Carpi 64,517
Faenza 54,749

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Regione-Emilia-Romagna-Stemma.png Italia | Provinsi di regione Emilia-Romagna Regione-Emilia-Romagna-Stemma.png
Bologna | Ferrara | Forlì-Cesena | Modena | Parma | Piacenza | Ravenna | Reggio Emilia | Rimini


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Emilia-Romagna&oldid=1025752"