Roma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rome
Roma
Komune
Roma Capitale
A view of Rome: the top left picture to the is the Colosseum, followed (left to right) by the Monument to Vittorio Emanuele II, the Piazza della Repubblica, the Castel Sant' Angelo, the Trevi Fountain, the dome of St. Peter's Basilica and finally an aerial view of the city's historic centre.
A view of Rome: the top left picture to the is the Colosseum, followed (left to right) by the Monument to Vittorio Emanuele II, the Piazza della Repubblica, the Castel Sant' Angelo, the Trevi Fountain, the dome of St. Peter's Basilica and finally an aerial view of the city's historic centre.
Flag of Rome
Flag
Julukan: The Eternal City
Rome kapernah ing Italy
Rome
Rome
Lokasi Rome di Italia
Koordhinat: 41°54′N 12°30′E / 41.900°N 12.500°E / 41.900; 12.500Koordhinat: 41°54′N 12°30′E / 41.900°N 12.500°E / 41.900; 12.500
Negara  Italia
Wilayah Latium (Lazio)
Provinsi Roma (RM)
Government
 • Mayor Gianni Alemanno (PdL)
Tlatah
 • Gunggung 1.285,31 km2 (49,626 sq mi)
Èlevasi 20 m (70 ft)
Cacah jiwa (December 2009)[1]
 • Total 2.743.796
 • Karapetan Pambulet sing ala ana ing kéné21/km2 (Pambulet sing ala ana ing kéné55/sq mi)
Dhémonim Romani
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 00100; 00121 to 00199
Kode telepon 06
Santo Pelindung Santo Petrus and Santo Paulus dari Tarsus
-Hari 29 Juni
Sana jaringan Sana jaringan resmi Roma
Forum Romanum
Castel Sant'Angelo
Sana Warisan Donya UNESCO
Pusat Sajarah Roma, Lemah Dhuweni Tahta Suci tlatah Kutha Kanggo Ngerasakake Hak Ekstrawewengkon lan San Paolo Fuori le Mura
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
250px
Jinis Budaya
Wewaton i, ii, iii, iv, vi
Rujukan 91
Tlatah UNESCO Éropah dan Amerika Utara
Sujarah prasasti
Prasasti 1980 (Sési Ka-4)
Èkstènsi 1990
"Roma" bisa uga ngarujuk menyang Surat Paulus marang Jemaat ing Roma, salah sawijining kitab ana ing Alkitab.
Garis langit Roma

Roma (basa Italia lan Latin: Roma) ya iku kutha krajan Italia, kutha krajan Propinsi Roma lan uga kutha krajan laladan Lazio. Kutha iki dumunung ing sungapané Kali Tiber, cedhak Laut Tengah, ing 41°54' LU 12°29' BT. Vatikan, sawijining laladan kantong (enklave) berdaulat ing wewengkon Roma, minangka punjeré Gereja Katulik Roma kang dipangarsani déning Sri Paus.

Minangka kutha kang paling gedhé ing Italia, Roma nduwèni padunung cacahé 2.823.807 jiwa (2004) ditambah watara 4 yuta ing laladan metropolitan. Wali kutha Roma wektu iki ya iku Walter Veltroni.

Sajarah kutha iki dawa banget, amèh ana 2.800 taun. Selawasé iku, kutha iki naté dadi pusat Karajan Romawi, Républik Romawi, Kakaisaran Romawi, lan saterusé dadi nagara Kepausan, Kerajaan Italia, lan saiki Républik Italia.

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Demography in Figures". Istituto nazionale di statistica (ISTAT).  June 2010.

Cithakan:Propinsi Roma

Eropah | Italia | Latium (Lazio)
Frosinone | Latina | Rieti | Roma | Viterbo


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roma&oldid=1108099"