Roma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rome
Roma
—  Komune  —
Roma Capitale
A view of Rome: the top left picture to the is the Colosseum, followed (left to right) by the Monument to Vittorio Emanuele II, the Piazza della Repubblica, the Castel Sant' Angelo, the Trevi Fountain, the dome of St. Peter's Basilica and finally an aerial view of the city's historic centre.

Flag

Coat of arms
Nickname(s): The Eternal City
Roma is located in Italy
Rome
Lokasi Rome di Italia
Coordinates: 41°54′N 12°30′E / 41.9°N 12.5°E / 41.9; 12.5Koordinat: 41°54′N 12°30′E / 41.9°N 12.5°E / 41.9; 12.5
Negara Flag of Italia Italia
Wilayah Latium (Lazio)
Provinsi Roma (RM)
Pamaréntahan
 • Mayor Gianni Alemanno (PdL)
Wewengkon
 • Total 1.285,31 km2 (49,626 sq mi)
Èlevasi 20 m (70 ft)
Populasi (December 2009)[1]
 • Total 2.743.796
 • Kapadhetan 21/km2 (55/sq mi)
Demonym Romani
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 00100; 00121 to 00199
Kode telepon 06
Santo Pelindung Santo Petrus and Santo Paulus dari Tarsus
-Hari 29 Juni
Website Situs web resmi Roma
Forum Romanum
Castel Sant'Angelo
Pusat Sajarah Roma, Lemah Dhuweni Tahta Suci tlatah Kutha Kanggo Ngerasakake Hak Ekstrawilayah lan San Paolo Fuori le Mura*
Situs Warisan Donya UNESCO

250px
Tipe Budaya
Kriteria i, ii, iii, iv, vi
Referensi 91
Wilayah Eropa dan Amerika Utara
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1980  (Sèsi 4th)
Ekstensi 1990
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.
"Roma" bisa uga ngarujuk menyang Surat Paulus marang Jemaat ing Roma, salah sawijining kitab ana ing Alkitab.
Garis langit Roma

Roma (basa Italia lan Latin: Roma) yakuwi ibu kutha Italia, ibu kutha Provinsi Roma lan uga ibu kutha daérah Lazio. Kutha iki dumunung ing sungapané Kali Tiber, cedhak Laut Tengah, ing 41°54' LU 12°29' BT. Vatikan, sawijining daerah kantong (enklave) berdaulat ing wewengkon Roma, minangka punjeré Gereja Katulik Roma kang dipangarsani déning Sri Paus.

Minangka kutha kang paling gedhé ing Italia, Roma nduwèni pedunung cacahé 2.823.807 jiwa (2004) ditambah watara 4 yuta ing daerah metropolitan. Wali kutha Roma wektu iki yakuwi Walter Veltroni.

Sajarah kutha iki dawa banget, amèh ana 2.800 taun. Selawasé kuwi, kutha iki naté dadi pusat Karajan Romawi, Republik Romawi, Kakaisaran Romawi, lan saterusé dadi negara Kepausan, Kerajaan Italia, lan saiki Republik Italia.

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Demography in Figures". Istituto nazionale di statistica (ISTAT). http://demo.istat.it/index_e.html. June 2010.


Eropah | Italia | Latium (Lazio)
Frosinone | Latina | Rieti | Roma | Viterbo


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roma&oldid=864919"