Roma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Rome
Roma
Komune
Roma Capitale
A view of Rome: the top left picture to the is the Colosseum, followed (left to right) by the Monument to Vittorio Emanuele II, the Piazza della Repubblica, the Castel Sant' Angelo, the Trevi Fountain, the dome of St. Peter's Basilica and finally an aerial view of the city's historic centre.
A view of Rome: the top left picture to the is the Colosseum, followed (left to right) by the Monument to Vittorio Emanuele II, the Piazza della Repubblica, the Castel Sant' Angelo, the Trevi Fountain, the dome of St. Peter's Basilica and finally an aerial view of the city's historic centre.
Flag of Rome
Flag
Nickname(s): The Eternal City
Rome is located in Italy
Rome
Lokasi Rome di Italia
Coordinates: 41°54′N 12°30′E / 41.900°L 12.500°W / 41.900; 12.500Koordinat: 41°54′N 12°30′E / 41.900°L 12.500°W / 41.900; 12.500
Negara Flag of Italia Italia
Wilayah Latium (Lazio)
Provinsi Roma (RM)
Government
 • Mayor Gianni Alemanno (PdL)
Area
 • Total 1.285,31 km2 (49,626 sq mi)
Elevation 20 m (70 ft)
Population (December 2009)[1]
 • Total 2.743.796
 • Density Cithakan:Hid21/km2 (Cithakan:Hid55/sq mi)
Demonym(s) Romani
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 00100; 00121 to 00199
Kode telepon 06
Santo Pelindung Santo Petrus and Santo Paulus dari Tarsus
-Hari 29 Juni
Website Situs web resmi Roma
Forum Romanum
Castel Sant'Angelo
Pusat Sajarah Roma, Lemah Dhuweni Tahta Suci tlatah Kutha Kanggo Ngerasakake Hak Ekstrawewengkon lan San Paolo Fuori le Mura*
Situs Warisan Donya UNESCO

250px
Jinis Budaya
Wewaton i, ii, iii, iv, vi
Rujukan 91
Wewengkon Éropah dan Amerika Utara
Sajarah didaftaraké
Didaftar resmi 1980  (Sèsi 4th)
Ekstensi 1990
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.
"Roma" bisa uga ngarujuk menyang Surat Paulus marang Jemaat ing Roma, salah sawijining kitab ana ing Alkitab.
Garis langit Roma

Roma (basa Italia lan Latin: Roma) ya iku kutha krajan Italia, kutha krajan Propinsi Roma lan uga kutha krajan laladan Lazio. Kutha iki dumunung ing sungapané Kali Tiber, cedhak Laut Tengah, ing 41°54' LU 12°29' BT. Vatikan, sawijining laladan kantong (enklave) berdaulat ing wewengkon Roma, minangka punjeré Gereja Katulik Roma kang dipangarsani déning Sri Paus.

Minangka kutha kang paling gedhé ing Italia, Roma nduwèni padunung cacahé 2.823.807 jiwa (2004) ditambah watara 4 yuta ing laladan metropolitan. Wali kutha Roma wektu iki ya iku Walter Veltroni.

Sajarah kutha iki dawa banget, amèh ana 2.800 taun. Selawasé iku, kutha iki naté dadi pusat Karajan Romawi, Républik Romawi, Kakaisaran Romawi, lan saterusé dadi nagara Kepausan, Kerajaan Italia, lan saiki Républik Italia.

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Demography in Figures". Istituto nazionale di statistica (ISTAT).  June 2010.

Cithakan:Propinsi Roma

Eropah | Italia | Latium (Lazio)
Frosinone | Latina | Rieti | Roma | Viterbo


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roma&oldid=1054970"