Molise

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Regione Molise
Ibukutha Campobasso
Presiden Michele Iorio
(House of Freedoms)
Provinsi Campobasso
Isernia
Kotamadya 136
Wewengkon 4,438 km²
 - Urutan 19th (1.5 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


320,601
19th (0.6 %)
72/km²
Italy Regions Molise Map.png
Peta kang nuduhake lokasi Molise ing Italia

Molise iku region ing tengah Italia lan minangka region ka-2 paling cilik. Nganti taun 1963, minangka bagéan saka region "Abruzzi e Molise" (karo Abruzzo) nanging saiki wis kapisah. Region iki wewatesan karo Abruzzo ing kulon-lor, Lazio ing kulon, Campania ing sisih kidul, Puglia ing kidul-wétan, lan Segara Adriatik ing wétan-lor. Kutha krajan region iki ya iku Campobasso.

Kutha wigati liyané: Termoli, Larino, Casacalenda, Montorio, Montelongo, Ururi, lan Campomarino.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Molise