Lombardia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Regione Lombardia
Flag of Lombardy.svg
Ibukutha Milan
Presiden Roberto Formigoni
Provinsi Bergamo
Brescia
Como
Cremona
Lecco
Lodi
Mantua
Milano
Monza e Brianza (effective in 2009)
Pavia
Sondrio
Varese
Kotamadya 1562
Wewengkon 23.863 km²
 - Urutan ke-4 (7,9 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


9.032.554
ke-1 (15,8 %)
379/km²
Italy Regions Lombardy Map.png
Peta kang nuduhake lokasi Lombardia ing Italia

Lombardia (basa Italia: Lombardia) iku laladan (regione) ing lor Italia ing antara Alpen lan Lembah Po. Region iki wewatesan karo laladan Piemonte, Emilia-Romagna, Veneto, Trentino-Alto Adige, lan nagara Swiss. Kutha krajan Lombardia ya iku Milan. Saproliman populasi Italia manggon ing Lombardia, lan kutha krajané Milan minangka pemukiman paling gedhé kapapat ing Éropah kanthi luwih saka 6,5 yuta padunung.

Lombardia iku saka telu laladan paling makmur ing Éropah, kanthi PDB per kapitané kang 30% luwih dhuwur saka laladan Italia liyané. Akèh perusahaan lokal lan mancanagara nduwé kantor pusat ing Milan. Lombardia uga aktif jroning donya ulah raga lan akèh klub kang olèh gelar ulah raga bal-balan, rugbi, hoki es lan basket.

Eropah | Italia | Lombardia
Bergamo | Brescia | Como | Cremona | Lecco | Lodi | Mantova | Milan (Milano) | Pavia | Sondrio | Varese


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lombardia&oldid=1045055"