Provinsi Cremona

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Propinsi Cremona
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region {{{region}}}
Ibukutha Cremona
Area 1,771 km²
Populasi (2001) 335,950
Kapadhetan 190
Komunitas 115
Nomor Polisi CR
Kodhe Pos 26100, 26010-26049
Kodhe Telepon 0372, 0373, 0374, 0375, 0363
ISTAT 019
Presidhèn Giuseppe Torchio
Cremona posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Cremona ing Italia

Propinsi Cremona (It:Provincia di Cremona) iku propinsi ing regione Lombardia, Italia. Kutha krajané ya iku kutha Cremona.

Jembar wewengkon 1,771 km² kanthi populasi of 335,939 (sensus 2001 ); cacahing communer 115 (sumber: Italian institute of statistics Istat[1]). Kali Po, kang paling dawa sa- Italia, minangka wates alam karo Propinsi Piacenza, déné Kali Oglio misahaké propinsi Cremona karo Propinsi Brescia.

Propinsi iki dumunung ing bagéan tengah Dhataran Padana, mulané lemahé warata, tanpa ana gunung utawa pabukitan, diliwati déning sawetara ilèn kali kayata Kali Serio lan Adda) lan kanal-kanal gawéyan kanggo irigasi.

Komunitas utama[besut | besut sumber]

Miturut data Mei 2005, komunitas utama ing Propinsi iki miturut cacahing padunung antara liya.

Commune Populasi
Cremona 71,413
Crema 33,471
Casalmaggiore 14,278
Castelleone 9,090
Soresina 8,977
Pandino 8,409
Soncino 7,487
Rivolta d'Adda 7,324
Pizzighettone 6,802
Spino d'Adda 6,495
Offanengo 5,832
Castelverde 5,130

Ekonomi lan budaya[besut | besut sumber]

Sumber utama ékonomi Propinsi Cremona ya iku tetanèn utawa pertanian (utamané jagung, ing kana dijenengké Melegot, lan ''barley'', uga kedhelé lan gula bit. Industri uga maju, akèh-aké dumunung ing tlatah lor, cedhak Crema, ya iku industri tekstil, kimia, lan pabrik-pabrik mekanik.

Ora mung kutha Cremona, nanging uga tlatah saubengé, misuwur bab panganan, kayata ''nougat'' (It. torrone) lan mustard.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Eropah | Italia | Lombardia
Bergamo | Brescia | Como | Cremona | Lecco | Lodi | Mantova | Milan (Milano) | Pavia | Sondrio | Varese

Cithakan:Propinsi Cremona


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Cremona&oldid=1024460"