Menyang kontèn

Provinsi Lecco

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Provinsi Lecco
Barkas:Provincia di Lecco-Stemma.png
Negara Italia
Region Lombardia
Ibukutha Lecco
Area 816 km²
Populasi (2004) 311.452
Kapadhetan 381
Komunitas 90
Nomor Polisi LC
Kodhe Pos 23900
Kodhe Telepon 0341, 039, 031
ISTAT 097
Presidhèn Virginio Brivio
Peta nuduhaké lokasi provinsi Lecco ing Italia

Provinsi Lecco (It. Provincia di Lecco) iku provinsi ing regione Lombardia, Italia. Kutha krajané dumunung ing kutha Lecco.

Pesisir antarane Mandello del Lario lan Varenna dikenal minangka "Costa d'Oro", dianggep mutlak dhéwé, kanthi kondhisi cuaca sing apik dhéwé lan panorama Tlaga Como. pesisir Lake Como Amarga wigati, perang kanggo nelukake gisik Lake Como iki akeh lan yen padha langgeng kanggo puluh, malah antarane tentara Milan lan Serenissima.

Nalika tanggal 1 Januari 2001 provinsi iki sing ndunungi cacahé 311.452 ing sadhuwuring wewengkon kang jembaré 816 km², dipérang dadi 90 commune.[1]. Miturut sensus 31 Mèi 31, 2005, komunitas utama miturut cacahing sing ndunungi antarané:

Commune Populasi
Lecco 46,594
Merate 14,375
Calolziocorte 14,116
Casatenovo 12,225
Valmadrera 11,172
Mandello del Lario 10,309
Galbiate 8,510
Oggiono 8,203
Missaglia 7,855
Olginate 6,943
Colico 6,768
Olgiate Molgora 5,903
Robbiate 5,414

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Upinet". Diarsip saka sing asli ing 2007-08-07. Dibukak ing 2007-12-23.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Eropah | Italia | Lombardia
Bergamo | Brescia | Como | Cremona | Lecco | Lodi | Mantova | Milan (Milano) | Pavia | Sondrio | Varese