Campania

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Regione Campania
Ibukutha Napoli
Presiden Vincenzo De Luca
Provinsi Avellino
Benevento
Caserta
Napoli
Salerno
Kotamadya 551
Wewengkon 13.590 km²
 - Urutan kaping 12 (4,5 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


5.701.391
ke-2 (10,0 %)
420/km²
ItalyCampania.png
Peta kang nuduhake lokasi Campania ing Italia

Campania iku regione (wewengkon) ing Italia kidul, wewatesan karo Lazio ing kulon-lor, Molise ing sisih lor, Puglia ing wétan-lor, Basilicata ing sisih wétan, lan Segara Tyrrhenia ing sisih kulon. Wewengkon iki jembaré 13.595 km² lan nduwé populasi 5,7 yuta. Kutha krajané ya iku Napoli.

Jenengé dijupuk saka tembung basa Latin, amarga disebut déning bangsa Romawi Campania felix (désa begja), uga sawijining jeneng provinsi Prancis, Champagne.

Atraksi pariwisata ing Campania kalebu anané Gua Siby ing Cumae, sawijiné kuil Yunani ing Paestum, reruntuhan Romawi ing Pompeii lan Herculaneum, gunung geni Vesuvius lan Solfatara, Pesisir Amalfi (Costiera Amalfitana) saka Sorrento nganti Salerno, lan kapuloan Capri lan Ischia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Campania.
Italia | Provinsi ing regione Campania Bandiera della regione Campania
Avellino | Benevento | Caserta | Napoli | Salerno