Napoli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Napoli
Napoli
Komune
Comune ing Napoli
Kolase kutha Napoli: kiwa ndhuwur interior saka Katedral Napoli, banjur Castello Nuovo, lan pasawangan pelabuhan kutha lan Teatro San Carlo.
Kolase kutha Napoli: kiwa ndhuwur interior saka Katedral Napoli, banjur Castello Nuovo, lan pasawangan pelabuhan kutha lan Teatro San Carlo.
Coat of arms of Napoli
Coat of arms
Napoli is located in Italy
Napoli
Napoli
Lokasi Napoli di Italia
Coordinates: Cithakan:Country abbreviation 40°50′N 14°15′E / 40.833°N 14.250°E / 40.833; 14.250
Negara  Italia
Wilayah Campania
Provinsi Napoli (NA)
Government
 • Mayor Rosa Russo Jervolino (Parté Dhémokrat)
Area
 • Total 117,27 km2 (4,528 sq mi)
Elevation 17 m (56 ft)
Population (30 September 2009)[1]
 • Total 963.357
 • Density Cithakan:Hid82/km2 (Cithakan:Hid210/sq mi)
Demonym(s) Napoletani
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 80100, 80121-80147
Kode telepon 081
Santo Pelindung Januarius
-Hari 19 September
Website Sana jaringan resmi Napoli
Sana Warisan Donya UNESCO
Pusat Sajarah Naples
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Jinis Budaya
Wewaton ii, iv
Rujukan 726
Tlatah UNESCO Amérika Lor lan Éropah
Sujarah prasasti
Prasasti 1995 (Sési ka-17)
Pasawangan kutha

Napoli (Inggris: Naples, Latin: Neapolis saka basa Yunani: Νέα Πόλις - Néa Pólis ("Kutha Anyar")) arupa kutha paling gedhé katelu ing Italia sakwisé Roma lan Milan. Kutha iki didegaké watara abad ka-7 utawa 6 SM lan saiki gunggung padunungé 1.000.470 jiwa (31 Mei 2005). Napoli iku kutha krajan regione Campania. Napoli sugih tradhisi, sajarah, seni lan kabudayan, lan ditepungi minangka papan asal pizza sarta misuwur ès krimé (kang diarani neapolitano).

Saiki, pusat sajarah kutha iki didhaptaraké déning UNESCO minangka Situs Warisan Donya.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Prajanjian internasional[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ ‘City’ population (i.e. that of the comune or municipality) from demographic balance: January–April 2009, ISTAT.
Lempongan Napoli dideleng saka Kastil Sant'Elmo.

Cithakan:Propinsi Napoli Cithakan:Kutha krajan region Italia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Napoli&oldid=1055378"