Napoli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Napoli
Napoli
Komune
Comune ing Napoli
Kolase kutha Napoli: kiwa ndhuwur interior saka Katedral Napoli, banjur Castello Nuovo, lan pasawangan pelabuhan kutha lan Teatro San Carlo.
Kolase kutha Napoli: kiwa ndhuwur interior saka Katedral Napoli, banjur Castello Nuovo, lan pasawangan pelabuhan kutha lan Teatro San Carlo.
Coat of arms of Napoli
Coat of arms
Nagara Italia
Wewengkon administratifCampania
ProvinsiNapoli (NA)
Pamaréntahan
 • MayorRosa Russo Jervolino (Parté Dhémokrat)
Laladan
 • Gunggung117,27 km2 (4,528 sq mi)
Élepasi17 m (56 ft)
Cacah warga (30 September 2009)[1]
 • Gunggung963.357
 • Pepadhet82/km2 (210/sq mi)
Demonym(s)Napoletani
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kodhe pos80100, 80121-80147
Kodhe tilpun081
Santo PelindungJanuarius
-Dina19 September
Situs wèbSitus jaringan resmi
Sana Warisan Donya UNESCO
Pusat Sajarah Naples
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
JinisBudaya
Wewatonii, iv
Rujukan726
Tlatah UNESCOAmérika Lor lan Éropah
Sujarah prasasti
Prasasti1995 (Sési angka 17)
Pasawangan kutha

Napoli (Inggris: Naples, Latin: Neapolis saka basa Yunani: Νέα Πόλις - Néa Pólis ("Kutha Anyar")) wujud kutha gedhé dhéwé katelu ing Italia sawisé Roma lan Milan. Kutha iki diyasa watara abad angka 7 utawa 6 SM lan saiki gunggung sing ndunungi 1.000.470 jiwa (31 Mèi 2005). Napoli iku kutha krajan regione Campania. Napoli sugih tradhisi, sajarah, seni lan kabudayan, lan ditepungi minangka papan asal pizza sarta misuwur ès krimé (kang diarani neapolitano).

Saiki, punjer sajarah kutha iki didhaptaraké déning UNESCO minangka Situs Warisan Donya.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Prajanjian internasional[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ‘City’ population (i.e. that of the comune or municipality) from demographic balance: January–April 2009, ISTAT.
Lempongan Napoli dideleng saka Kastil Sant'Elmo.

Cithakan:Kutha krajan region Italia