Napoli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Napoli
Napoli
Komune
Comune ing Napoli
Kolase kutha Napoli: kiwa ndhuwur interior saka Katedral Napoli, banjur Castello Nuovo, lan pasawangan pelabuhan kutha lan Teatro San Carlo.
Kolase kutha Napoli: kiwa ndhuwur interior saka Katedral Napoli, banjur Castello Nuovo, lan pasawangan pelabuhan kutha lan Teatro San Carlo.
Coat of arms of Napoli
Coat of arms
Napoli is located in Italy
Napoli
Napoli
Lokasi Napoli di Italia
Koordhinat: 40°50′N 14°15′E / 40.833°N 14.250°E / 40.833; 14.250
Negara  Italia
Wilayah Campania
Provinsi Napoli (NA)
Pamaréntahan
 • Mayor Rosa Russo Jervolino (Parté Dhémokrat)
Tlatah
 • Gunggung 117,27 km2 (4,528 sq mi)
Èlevasi 17 m (56 ft)
Cacah jiwa (30 September 2009)[1]
 • Gunggung 963.357
 • Kapadhetan 82/km2 (210/sq mi)
Dhémonim Napoletani
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 80100, 80121-80147
Kode telepon 081
Santo Pelindung Januarius
-Hari 19 September
Sana jaringan Sana jaringan resmi Napoli
Pusat Sajarah Naples
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Italia, Kerajaan Dua Sisilia, Kerajaan Napoli, Republik Parthenopean, Kerajaan Napoli Edit this on Wikidata
Laladan 117.27 km2 (1.2623×109 sq ft)
Paugeran ii, iv
Rujukan 726
Koordhinat 40°50′N 14°15′E / 40.83°N 14.25°E / 40.83; 14.25
Prasasti 1995 (Sèsi ka-17)
Situs jaringan www.comune.napoli.it
Pasawangan kutha

Napoli (Inggris: Naples, Latin: Neapolis saka basa Yunani: Νέα Πόλις - Néa Pólis ("Kutha Anyar")) arupa kutha paling gedhé katelu ing Italia sawisé Roma lan Milan. Kutha iki diyasa watara abad ka-7 utawa 6 SM lan saiki gunggung padunungé 1.000.470 jiwa (31 Mèi 2005). Napoli iku kutha krajan regione Campania. Napoli sugih tradhisi, sajarah, seni lan kabudayan, lan ditepungi minangka papan asal pizza sarta misuwur ès krimé (kang diarani neapolitano).

Saiki, punjer sajarah kutha iki didhaptaraké déning UNESCO minangka Situs Warisan Donya.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Prajanjian internasional[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ ‘City’ population (i.e. that of the comune or municipality) from demographic balance: January–April 2009, ISTAT.
Lempongan Napoli dideleng saka Kastil Sant'Elmo.

Cithakan:Kutha krajan region Italia