Budapest

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Budapest
Dari atas, kiri ke kanan: Sesawangan kutha dengan Sungai Danube, singa menjaga Széchenyi Chain Bridge, Hősök tere, Gedung Parlemen Honggari, Fisherman's Bastion, St. Stephen's Basilica, dan panomara Gellért dengan Pura Buda disebelah kiri
Dari atas, kiri ke kanan: Sesawangan kutha dengan Sungai Danube, singa menjaga Széchenyi Chain Bridge, Hősök tere, Gedung Parlemen Honggari, Fisherman's Bastion, St. Stephen's Basilica, dan panomara Gellért dengan Pura Buda disebelah kiri
Gendéra Budapest
Gendéra
Official seal of Budapest
Lambang
Lokasi Budapest pada Honggari
Lokasi Budapest pada Honggari
NagaraHonggari
CountyBudapest, Ibu Kota
Pamaréntahan
 • Wali kuthaIstván Tarlós (Fidesz-KDNP)
Laladan
 • City525,16 km2 (20,277 sq mi)
Cacah warga (2010)
 • CityIncrease 1.721.556
 • Pepadhet3.241,5/km2 (83,950/sq mi)
 • UrbanIncrease 2.524.697
 • MétroIncrease 3.271.110
Demonym(s)Budapester
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Situs wèbbudapest.hu

Budapest ya iku kutha krajan Hongaria. Kutha kang ambané watara 525,16 km² iki kang ndunungi sih cacahé udakara 1.695.000 jiwa (2005). Kutha iki dipara dadi 23 distrik.

Kutha iki ana ing pungkasan abad ke-19 didhegaké dhedhasar kutha loro kang jèjèran ya iku kutha Buda (sisih kulon) lan kutha Pest (sisih wétan) kang dipisah déning Kali Donau.

Kutha Budapest minangka siji warisan donya kang dilindungi déning UNESCO wiwit taun 1987.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wisata[besut | besut sumber]

Budapest Statue of Liberty 01.jpg
Musiyum of Fine Arts
Saint Stephen's Basilica

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]