Budapest

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Budapest
Dari atas, kiri ke kanan: Sesawangan kutha dengan Sungai Danube, singa menjaga Széchenyi Chain Bridge, Hősök tere, Gedung Parlemen Honggari, Fisherman's Bastion, St. Stephen's Basilica, dan panomara Gellért dengan Pura Buda disebelah kiri
Dari atas, kiri ke kanan: Sesawangan kutha dengan Sungai Danube, singa menjaga Széchenyi Chain Bridge, Hősök tere, Gedung Parlemen Honggari, Fisherman's Bastion, St. Stephen's Basilica, dan panomara Gellért dengan Pura Buda disebelah kiri
Gendéra Budapest
Gendéra
Official seal of Budapest
Lambang
Lokasi Budapest pada Honggari
Lokasi Budapest pada Honggari
Koordhinat: 47°28′19″N 19°03′01″E / 47.47194°N 19.05028°E / 47.47194; 19.05028Koordhinat: 47°28′19″N 19°03′01″E / 47.47194°N 19.05028°E / 47.47194; 19.05028
Nagara Honggari
County Budapest, Ibu Kota
Pamaréntahan
 • Wali kutha István Tarlós (Fidesz-KDNP)
Tlatah
 • Kutha 525,16 km2 (20,277 sq mi)
Cacah jiwa (2010)
 • City Increase 1.721.556
 • Kapadhetan 3.241,5/km2 (83,950/sq mi)
 • Kutha Increase 2.524.697
 • Métro Increase 3.271.110
Dhémonim Budapester
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Sana jaringan budapest.hu

Budapest ya iku kutha krajan Hongaria. Kutha sing ambané watara 525,16 km² iki sing ndunungi sih cacahé udakara 1.695.000 jiwa (2005). Kutha iki dipara dadi 23 distrik.

Kutha iki ana ing pungkasan abad ke-19 didhegaké adhedhasar kutha loro sing jèjèran ya iku kutha Buda (sisih kulon) lan kutha Pest (sisih wétan) kang dipisah déning Kali Donau.

Kutha Budapest minangka sawijining warisan donya kang dilindungi déning UNESCO wiwit taun 1987.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wisata[besut | besut sumber]

Budapest Statue of Liberty 01.jpg
Musiyum of Fine Arts
Saint Stephen's Basilica
Gambar:Heroessquare.JPG
Heroes' Square

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]