Budapest

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Budapest
Dari atas, kiri ke kanan: Pemandangan kota dengan Sungai Danube, singa menjaga Széchenyi Chain Bridge, Hősök tere, Gedung Parlemen Hongaria, Fisherman's Bastion, St. Stephen's Basilica, dan panomara Gellért dengan Istana Buda disebelah kiri
Dari atas, kiri ke kanan: Pemandangan kota dengan Sungai Danube, singa menjaga Széchenyi Chain Bridge, Hősök tere, Gedung Parlemen Hongaria, Fisherman's Bastion, St. Stephen's Basilica, dan panomara Gellért dengan Istana Buda disebelah kiri
Flag of Budapest
Flag
Official seal of Budapest
Seal
Lokasi Budapest pada Hongaria
Lokasi Budapest pada Hongaria
Coordinates: 47°28′19″N 19°03′01″E / 47.47194°N 19.05028°E / 47.47194; 19.05028Koordhinat: 47°28′19″N 19°03′01″E / 47.47194°N 19.05028°E / 47.47194; 19.05028
Nagara Hongaria
County Budapest, Ibu Kota
Government
 • Wali kota István Tarlós (Fidesz-KDNP)
Tlatah
 • Kutha 525,16 km2 (20,277 sq mi)
Cacah jiwa (2010)
 • City 11px 1.721.556
 • Karapetan 3.241,5/km2 (83,950/sq mi)
 • Kutha 11px 2.524.697
 • Métro 11px 3.271.110
Dhémonim Budapester
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Sana jaringan budapest.hu

Budapest ya iku kutha krajan Hongaria. Kutha sing ambané watara 525,16 km² iki nduwèni padunung sih cacahé udakara 1.695.000 jiwa (2005). Kutha iki dipara dadi 23 distrik.

Kutha iki ana ing pungkasan abad ke-19 didhegaké adedhasar kutha loro sing jèjèran ya iku kutha Buda (sisih kulon) lan kutha Pest (sisih wétan) kang dipisah déning Kali Donau.

Kutha Budapest minangka sawijining warisan donya kang dilindungi déning UNESCO wiwit taun 1987.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wisata[besut | besut sumber]

Budapest Statue of Liberty 01.jpg
Museum of Fine Arts
Saint Stephen's Basilica
Gambar:Heroessquare.JPG
Heroes' Square

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Budapest&oldid=976322"