Budapest

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Budapest
, Hősök tere, Gedung Parlemen Hongaria, Fisherman's Bastion, St. Stephen's Basilica, dan panomara Gellért dengan Istana Buda disebelah kiri]]Dari atas, kiri ke kanan: Pemandangan kota dengan Sungai Danube, singa menjaga [Széchenyi Chain Bridge]], Hősök tere, Gedung Parlemen Hongaria, Fisherman's Bastion, St. Stephen's Basilica, dan panomara Gellért dengan Istana Buda disebelah kiri

Flag

Seal
Lokasi Budapest pada Hongaria
Coordinates: 47°28′19″N 19°03′01″E / 47.47194°N 19.05028°E / 47.47194; 19.05028Koordinat: 47°28′19″N 19°03′01″E / 47.47194°N 19.05028°E / 47.47194; 19.05028
Negara Hongaria
County Budapest, Ibu Kota
Pamaréntahan
 • Wali kota István Tarlós (Fidesz-KDNP)
Wewengkon
 • City Cithakan:Infobox settlement/metric/mag
Populasi (2010)
 • City 11px 1.721.556
 • Kapadhetan 3.241,5/km2 (83,950/sq mi)
 • Urban 11px 2.524.697
 • Metro 11px 3.271.110
Demonym Budapester
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Website budapest.hu

Budapest yakuwi ibu kutha Hongaria. Kutha sing ambané watara 525,16 km² iki nduwèni pedunung sih cacahé udakara 1.695.000 jiwa (2005). Kutha iki dipara dadi 23 distrik.

Kutha iki ana ing pungkasan abad ke-19 didhegaké adedhasar kutha loro sing jèjèran yakuwi kutha Buda (sisih kulon) lan kutha Pest (sisih wétan) kang dipisah déning Kali Donau.

Kutha Budapest minangka sawijining warisan donya kang dilindungi déning UNESCO wiwit taun 1987.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Wisata[sunting | sunting sumber]

Budapest Statue of Liberty 01.jpg
Museum of Fine Arts
Saint Stephen's Basilica
Gambar:Heroessquare.JPG
Heroes' Square

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Budapest ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Budapest&oldid=880044"