Sarajevo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sarajevo
Kutha
Kutha Sarajevo
Grad Sarajevo
Град Сарајево
Sarajevo.jpg
Flag of Sarajevo
Flag
Official seal of Sarajevo
Seal
Lokasi Sarajevo ing Bosnia lan Herzegovina (ijo petheng, tengah)
Lokasi Sarajevo ing Bosnia lan Herzegovina (ijo petheng, tengah)
Coordinates: 43°52′0″N 18°25′0″E / 43.86667°N 18.41667°E / 43.86667; 18.41667
Country Bosnia lan Hércegovina Bosnia lan Herzegovina
Entity Federasi Bosnia dan Herzegovina
Kanton Flag of Sarajevo Canton.png Sarajevo Canton
Municipalities 4
Government
 • Mayor Alija Behmen (SDP)
Tlatah[1]
 • Kutha 141,5 km2 (546 sq mi)
Èlevasi 518 m (1,699 ft)
Cacah jiwa (31 Agustus 2011)[2]
 • Kutha 311.161
 • Karapetan 2.202,9/km2 (57,050/sq mi)
 • Kutha 438.757
 • Métro 664,000
 • Demonym Sarajlija
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Kode pos 71000
Kodhe laladan +387 (33)
Sana jaringan City of Sarajevo
Sarajevo catholic church.JPG

Sarajevo ya iku kutha krajan Bosnia-Herzegovina. Kutha iki nduwèni sajarah kang dawa lan émané uga sajarah kang gupak getih.

Ana ing taun 1914, ing kutha iki Pangeran Mahkota Austria, Franz Ferdinand dipatèni déning sawijining pemuda Serbia, Garvillo Princip, sing marakaké pecahing Perang Donya Kapisan. . Nanging saiwsé 70 taun, ya iku taun 1984 kutha iki mlebu sajarah manèh kanthi anané Olimpiade musim salju kang dianaaké ing Sarajevo.

Nanging wolung taun sakwisé iku getih wiwit muncrat manèh ing kutha iki ya iku kanthi pecahing perang sadulur antara etnis Kroasia, Bosnia lan Serbia kang ngrebutaké kutha iki nalika kedadéan pecahing Nagara Kesatuan Yugoslavia.

Wektu iki Sarajevo nduwèni padunung udakara 500.000 jiwa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wisata[besut | besut sumber]

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Sarajevo Official Web Site. About Sarajevo.Sarajevo Top city guide. Retrieved on 4 March 2007.
  2. ^ "First release" (PDF). Federal Office of Statistics, Federation of Bosnia and Herzegovina. 31 August 2011. k. 3. Dijupuk 31 August 2011. 
  3. ^ "Intercity and International Cooperation of the City of Zagreb". 2006–2009 City of Zagreb. Dijupuk 23 June 2009. 

Koordhinat: 43°50′51″N 18°21′23″E / 43.8476°N 18.3564°E / 43.8476; 18.3564 (Sarajevo) Koordhinat: Parameter: "type=" should be "type:"
Cithakan:Political divisions of Bosnia and Herzegovina Cithakan:Olympic Winter Games Host Cities


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sarajevo&oldid=970531"