Kodhe pos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kode pos)

Kodhe pos ya iku rerangkèn angka lan/utawa aksara sing ditambahaké ing alamat layang kanggo nggampangaké prosès pamilahan layang ing Kantor Pos.

Nagara sing pisanan nganggo sistem kodhe pos ya iku Jerman ing taun 1941, banjur diiloni Inggris ing taun 1959 lan Amérika Sarékat ing taun 1963.

Nganti sasi Fèbruari 2005, 117 saka 190 nagara anggota Universal Postal Union wis duwé sistem kodhe pos dhéwé-dhéwé. Sawetara nagara sing ora duwé sistem kodhe pos antarané Irlandia, Hong Kong, Panama lan Vietnam.

Kodhe pos ing Indonésia[besut | besut sumber]

Kodhe pos ing Indonésia dumadi saka limang digit angka.

  • Digit pisanan tegesé Provinsi:
1: Jabodetabek
2: Acèh, Sumatra Lor, Sumatra Kulon, Riau, Kapuloan Riau
3: Bengkulu, Jambi, Bangka Belitung, Sumatra Kidul, Lampung
4: Banten, Jawa Kulon
5: Jawa Tengah, Yogyakarta
6: Jawa Wétan
7: Kalimantan
8: Bali, Nusa Tenggara
9: Sulawesi, Maluku, Papua

Kajaba mligi tumraping kodhe pos Jakarta:

  • Digit katelu tegesé Kacamatan
  • Digit kapapat tegesé Kalurahan
  • Digit kalima padha karo 0

Pranala njaba[besut | besut sumber]