Menyang kontèn

Jambi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jambi
Provinsi
Official seal of Jambi
Lambang
Sesanti: Sepucuk Jambi sembilan lurah
Pernahé Jambi ing Indonésia
Pernahé Jambi ing Indonésia
Koordhinat: 1°35′S 103°37′E / 1.583°S 103.617°E / -1.583; 103.617Koordhinat: 1°35′S 103°37′E / 1.583°S 103.617°E / -1.583; 103.617
Nagara Indonésia
Dikukuhaké6 Januari 1957
Kutha krajan Jambi
Pamaréntahan
 • BodyPamaréntah Jambi
 • GubernurAl Haris
 • Wakil GubernurAbdullah Sani
Laladan
 • Gunggung49.026,58 km2 (1,892,927 sq mi)
Élepasi500 m (1,600 ft)
Highest elevation3.805 m (12,484 ft)
Cacah warga (2022)
 • Gunggung3.631.136
 • Urut pepadhetUrut ka-19
 • Pepadhet0,74/km2 (1,9/sq mi)
Dhémografi
 • Golongan etnisJambi (43.57%), Jawa (29.10%), Melayu (5.37%), Minang (5.33%), Batak (3.46%), Banjar (3.33%), Bugis (3.13%), Sundha (2.58%), Palembang (1.88%), Tionghoa (1.215%), liyane (1.04%)
 • AgamaIslam 95.08%, Kristen 3.88%, Buda 0.94%, Kepercayaan 0.06%, Konghucu 0.02%, lan Hindhu 0.013%
 • BasaIndonésia (resmi)
Zona wektuWektu Indonésia Kulon (UTC+7)
Kodhe pos36xxx, 37xxx
Kodhe ISO 3166ID-JA
Tandha tetunggananBH
HDIIncrease 0.721 (Dhuwur)
Urutan HDIUrut ka-19
Situs wèbSitus resmi pamaréntah

Provinsi Jambi iku ketata saking 9 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajané yaiku Jambi.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bungo
  2. Kabupatèn Kerinci
  3. Kabupatèn Merangin
  4. Kabupatèn Muaro Jambi
  5. Kabupatèn Sarolangun
  6. Kabupatèn Tanjung Jabung Wétan
  7. Kabupatèn Tanjung Jabung Kulon
  8. Kabupatèn Tebo
  9. Kutha Jambi

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]