Jambi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Propinsi Jambi
Jambi symbol.jpg
Lambang Jambi
Motto: "Sepucuk Jambi Sembilan Lurah"
Péta Jambi ing Indonésia
Dina Dadi: 25 Juni 1958
Kutha krajan: Jambi
Gubernur: Zulkifli Nurdin
Jembar
 - Total:

53.435,72 km2
Laladan Tk. II
 - Cacah:

9 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.575.731
+/- / km²
Suku bangsa: Wong Melayu, Wong Kubu, Wong Kerinci lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonésia, basa Melayu lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Propinsi Jambi iku ketata saking 9 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajanne ya iku Jambi.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bungo
  2. Kabupatèn Kerinci
  3. Kabupatèn Merangin
  4. Kabupatèn Muaro Jambi
  5. Kabupatèn Sarolangun
  6. Kabupatèn Tanjung Jabung Wétan
  7. Kabupatèn Tanjung Jabung Kulon
  8. Kabupatèn Tebo
  9. Kutha Jambi

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Propinsi Jambi


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jambi&oldid=1101965"