Lampung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Lampung
Coat of arms of Lampung.svg
Lambang Lampung
Sesanti: "Sang Bumi Ruwa Jurai"
Péta Lampung ing Indonésia
Dina Dadi: 18 Maret 1964
Kutha krajan: Bandar Lampung
Gubernur: Sjachroedin ZP
Jembar
 - Total:

35.376 km2
Laladan Tk. II
 - Cacah:

8 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 8.000.000 Jiwa
+/- / km²
Suku bangsa: Wong Lampung, Wong Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Lampung iku katata sajeroning 8 kabupatèn lan 2 kutha. Provinsi iki dunungé ana ing pucuk kiduling pulo Sumatra. Kutha krajan pamaréntahané ana ing Bandar Lampung lan dadi jalur sing strategis kanggo trans-Sumatra wiwit saka Acèh nganti tlatah Jawa.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Lampung Kulon
  2. Kabupatèn Lampung Kidul
  3. Kabupatèn Lampung Tengah
  4. Kabupatèn Lampung Wétan
  5. Kabupatèn Lampung Lor
  6. Kabupatèn Mesuji
  7. Kabupatèn Pesawaran
  8. Kabupatèn Pringsèwu
  9. Kabupatèn Tanggamus
  10. Kabupatèn Tulang Bawang
  11. Kabupatèn Tulang Bawang Kulon
  12. Kabupatèn Way Kanan
  13. Kutha Bandar Lampung
  14. Kutha Metro

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Cithakan:Pulo ing Lampung