Lampung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Propinsi Lampung
Lampung Emblem.svg
Lambang Lampung
Motto: "Sang Bumi Ruwa Jurai"
Péta Lampung ing Indonésia
Dina Dadi: 18 Maret 1964
Kutha krajan: Bandar Lampung
Gubernur: Sjachroedin ZP
Jembar
 - Total:

35.376 km2
Laladan Tk. II
 - Cacah:

8 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 8.000.000 Jiwa
+/- / km²
Suku bangsa: Wong Lampung, Wong Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyane
Basa: basa Indonésia lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Propinsi Lampung iku katata jroning 8 kabupatèn lan 2 kutha. Propinsi iki dunungé ana ing pucuk kiduling pulo Sumatra. Kutha krajan pamrintahané ana ing Bandar Lampung lan dadi jalur sing strategis kanggo trans-Sumatra wiwit saka Aceh nganthi tlatah Jawa.

Laladan Tingkat II[sunting | besut sumber]

  1. Kabupatèn Lampung Kulon
  2. Kabupatèn Lampung Kidul
  3. Kabupatèn Lampung Tengah
  4. Kabupatèn Lampung Wétan
  5. Kabupatèn Lampung Lor
  6. Kabupatèn Mesuji
  7. Kabupatèn Pesawaran
  8. Kabupatèn Pringsèwu
  9. Kabupatèn Tanggamus
  10. Kabupatèn Tulang Bawang
  11. Kabupatèn Tulang Bawang Kulon
  12. Kabupatèn Way Kanan
  13. Kutha Bandar Lampung
  14. Kutha Metro

Uga Pirsani[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Cithakan:Pulo ing Lampung


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lampung&oldid=1050252"