Lampung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lampung
Provinsi
Official seal of Lampung
Lambang
Sesanti: Sai Bumi Ruwa Jurai
Pernahé Lampung ing Indonésia
Pernahé Lampung ing Indonésia
Koordhinat: 7°30′S 110°00′E / 7.500°S 110.000°E / -7.500; 110.000Koordhinat: 7°30′S 110°00′E / 7.500°S 110.000°E / -7.500; 110.000
Nagara Indonésia
Dikukuhaké18 Maret 1964
Kutha krajanBandar Lampung
Pamaréntahan
 • BodyPamaréntah Lampung
 • GubernurArinal Djunaidi
Laladan
 • Gunggung3.280.069 km2 (1,266,442 sq mi)
Highest elevation3.428 m (11,247 ft)
Cacah warga (2019)[1]
 • Gunggung8.447.737
 • Pepadhet2.6/km2 (6.7/sq mi)
Dhémografi
 • Golongan etnisJawa (62%), Lampung (25%), Sundha (9%), lan liane (4%)
 • Agama92% Islam
2.6% Kristen
1.7% Hindu
0.3% Budha
3.4% liane
 • BasaIndonésia (resmi), Lampung, Jawa, Sundha
Zona wektuWektu Indonésia Kulon (UTC+7)
Kodhe pos34xxx, 35xxx
Kodhe wewengkon(62)2xx
Kodhe ISO 3166ID-LP
Tandha tetunggananBE
GRP per kapitaUS$ 3,019
Urutan GRPUrut ka-25
HDIIncrease 0.690[2] sedhengan
Urutan HDIUrut ka-24
Kutha gedhé dhéwéBandar Lampung-296.03 square kilometres (114.30 sq mi)
Kutha gedhé dhéwe populasinéBandar Lampung - (1.175.397-2017)
Kabupatèn gedhé dhéwéKabupatèn Lampung Wétan-5,325.03 square kilometres (2,056.01 sq mi)
Kabupatèn gedhé dhéwe populasinéKabupatèn Lampung Tengah-(1.468.875-2017)
Situs wèbSitus resmi pamaréntah

Provinsi Lampung iku katata sajeroning 15kabupatèn lan 2 kutha. Provinsi iki dunungé ana ing pucuk kiduling pulo Sumatra. Kutha krajan pamaréntahané ana ing Bandar Lampung lan dadi jalur sing strategis kanggo trans-Sumatra wiwit saka Acèh nganti tlatah Jawa.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Lampung Kulon
  2. Kabupatèn Lampung Kidul
  3. Kabupatèn Lampung Tengah
  4. Kabupatèn Lampung Wétan
  5. Kabupatèn Lampung Lor
  6. Kabupatèn Mesuji
  7. Kabupatèn Pesawaran
  8. Kabupatèn Pringsèwu
  9. Kabupatèn Tanggamus
  10. Kabupatèn Tulang Bawang
  11. Kabupatèn Tulang Bawang Kulon
  12. Kabupatèn Way Kanan
  13. Kabupatèn Pesisir Kulon
  14. Kutha Bandar Lampung
  15. Kutha Metro

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Cithakan:Pulo ing Lampung


  1. "Provinsi Lampung Dalam Angka 2020". www.lampung.bps.go.id. Retrieved 24 April 2020.
  2. https://ipm.bps.go.id/data/provinsi/metode/baru/1800