Kabupatèn Tulang Bawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatèn Tulang Bawang
Lambang Kabupaten Tulang Bawang.gif
Lambang Tulang Bawang
Sesanti: ""
Lokasi Lampung Kabupaten Tulang Bawang.svg
Dina Dadi:
Kutha krajan: Kutha
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 -Total:

--
Kacamatan
 -Cacahe:

16 kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama:Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Tulang Bawang iku kabupatèn ing provinsi Lampung, Kutha Menggala iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Dinteteladas, Dipasena lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 6.851,32 km² utawa hèktar.

Pamekaran[besut | besut sumber]

Kanthi disahaké Undhang-Undhang Républik Indonésia Nomor 49 Taun 2008,[1] ngenani Pambentukan Kabupatèn Mesuji ing Provinsi Lampung, sapérangan tilas kacamatan ing Kabupatèn Tulang Bawang dadi péranganing Kabupatèn Mesuji, ya iku:

  1. Mesuji
  2. Mesuji Timur
  3. Panca Jaya
  4. Rawa Jitu Utara
  5. Simpang Pematang
  6. Tanjung Raya
  7. Way Serdang

Kanthi disahaké Undhang-Undhang Républik Indonésia Nomor 50 Taun 2008,[2] ngenani Pambentukan Kabupatèn Tulang Bawang Kulon ing Provinsi Lampung, sapérangan tilas kacamatan ing Kabupatèn Tulang Bawang dadi péranganing Kabupatèn Tulang Bawang Kulon, ya iku:

  1. Gunung Agung
  2. Gunung Terang
  3. Lambu Kibang
  4. Pagar Déwa
  5. Tulang Bawang Tengah
  6. Tulang Bawang Udik
  7. Tumi Jajar
  8. Way Kenanga

Géografi[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tulang Bawang katata sajeroning 16 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Banjar Agung
  2. Gedung Aji
  3. Gedung Meneng
  4. Gunung Terang
  5. Lambu Kibang
  6. Menggala
  7. Mesuji
  8. Penawar Tama
  9. Rawajitu Selatan
  10. Rawajitu Utara
  11. Simpang Pematang
  12. Tanjung Raya
  13. Tulang Bawang Tengah
  14. Tulang Bawang Udik
  15. Tumi Jajar
  16. Way Serdang

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Lampung