Kutha Bandar Lampung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Bandar Lampung
Lambang Kota Bandar Lampung.jpg
Lambang Kutha Bandar Lampung
Motto: "Sang Bumi Ruwa Jurai"
Bundaran Tugu Adipura Bandar Lampung.JPG
Dina Dadi: ---
Walikutha: Herman HN
Wakil Walikutha: Andi Arief
Jembar
 - Total:

--- km²
Kecamatan
 - Cacahe:

13 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: Suku Jawa Suku Lampung Suku Padang lan liya-liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik Budha Hindu
Basa: Basa Indonesia Basa Daerah

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kutha Bandar Lampung iku ibukutha provinsi Lampung. Nganti saiki, kutha Bandar Lampung tetep dadi kutha percontoan kangge kebersihan kutha-kutha liyane.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Bandar Lampung ketata saking 13 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing kutha iki yaiku:

  1. Kedaton
  2. Kemiling
  3. Panjang
  4. Rajabasa
  5. Sukabumi
  6. Sukarame
  7. Tanjung Karang Barat
  8. Tanjung Karang Pusat
  9. Tanjung Karang Timur
  10. Tanjung Senang
  11. Teluk Betung Barat
  12. Teluk Betung Selatan
  13. Teluk Betung Utara

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Lampung