Kutha Bandar Lampung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Bandar Lampung
Lambang Kota Bandar Lampung.jpg
Lambang Kutha Bandar Lampung
Sesanti: "Sang Bumi Ruwa Jurai"
Bundaran Tugu Adipura Bandar Lampung.JPG
Dina Dadi: ---
Walikutha: Herman HN
Wakil Walikutha: Andi Arief
Jembar
 - Total:

--- km²
Kacamatan
 - Cacahe:

13 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Jawa Suku Lampung Suku Padang lan liya-liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik Buda Hindhu
Basa: Basa Indonésia Basa Laladan

Kutha Bandar Lampung iku kutha krajan provinsi Lampung. Nganti saiki, kutha Bandar Lampung tetep dadi kutha percontoan kanggé kebersihan kutha-kutha liyané.

Géografi[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Bandar Lampung ketata saking 13 kacamatan, --- désa/kelurahan. Kacamatan-kacamatan ing kutha iki ya iku:

  1. Kedaton
  2. Kemiling
  3. Panjang
  4. Rajabasa
  5. Sukabumi
  6. Sukarame
  7. Tanjung Karang Barat
  8. Tanjung Karang Pusat
  9. Tanjung Karang Timur
  10. Tanjung Senang
  11. Teluk Betung Barat
  12. Teluk Betung Selatan
  13. Teluk Betung Utara

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Lampung